Έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό η στοργική μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά Αναστασία Κουβαρά
 Ομογένεια
22/01/2022 | 12:06

Η στοργική μητέρα, η αξιολάτρευτη γιαγιά και προγιαγιά Αναστασία Κουβαρά, το γένος Αργυρού, το βράδυ της Δευτέρας, 17 Ιανουαρίου 2022, έχασε την ολιγοήμερη μάχη με τον κορωνοϊό έχοντας στο πλευρό της τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα.

Η είδηση για τον θάνατό της μεταδόθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και δη στους Αυλιώτες της Κέρκυρας, όπου την αναμένουν με ανοιχτές τις αγκάλες ο πολυαγαπημένος της σύζυγος – ο αείμνηστος Μιλτιάδης Κουβαράς – και όλοι οι πρόγονοί της.

Η αείμνηστη ήταν μητέρα της συντονίστριας του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ Σπυριδούλας Κουβαρά – Κατέχη και η εκδημία της έχει προκαλέσει συγκίνηση στο προσωπικό και στις οικογένειες που φιλοξενούνται σε αυτό.

Η Αναστασία και ο Μιλτιάδης Κουβαράς. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Το σκήνωμά της το απόγευμα του Σαββάτου, 29 Ιανουαρίου 2022, από τις 3.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ομογενειακό γραφείο τελετών «Antonopoulos Funeral Home Inc.» στην διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd., Astoria, N.Y. 11105.

Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί στο Κοιμητήριο του Ιερού Ναού της Παναγίας Οδηγήτριας στους Αυλιώτες στο οποίο αναπαύεται και ο αείμνηστος σύζυγός της Μιλτιάδης Κουβαράς.

Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Γεώργιο Κουβαρά και Ειρήνη το γένος Μουζακίτη, Σπυριδούλα Κουβαρά-Κατέχη, Αγγελική και Μανώλη Ζήνο, τα εγγόνια Μιλτιάδη και Σταυρούλα Κουβαρά, Βίκτωρα Κουβαρά, Άγγελο Κουβαρά, Ανθούλα και Νίκο Ντέλκο, Στέφανη Κατέχη, Σωκράτη και Βίκυ Κατέχη, Αναστασία, τις δισεγγονές Ιωάννα και Ηλιάννα, τα αδέλφια Δήμητρα Μουζακίτου, Αλεξάνδρα Κατέχη, Αγγελική και Χρήστο Κατέχη, Ελένη Γουδέλη, Δημήτριο και Μάρθα Αργυρού, την κουνιάδα Ναυσικά Γουδέλη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Η Αναστασία Κουβαρά με τα εγγόνια της Μιλτιάδη, Στέφανη, Βίκτωρ, Σωκράτη και Αναστασία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Από το Μαθράκι στο αμερικανικό όνειρο

Η αείμνηστη γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1938 στο Μαθράκι νομού Κερκύρας. Οι αείμνηστοι γονείς της Αλέξανδρος και Μαγδαληνή Αργυρού έφεραν στον κόσμο έξι παιδιά και συγκεκριμένα πέντε κορίτσια και ένα γιο. Πρόκειται για την αείμνηστη Αναστασία, την Δήμητρα, την Αλεξάνδρα, την Αγγελική, την Ελένη και τον Δημήτριο. Η Αλεξάνδρα και η Ελένη διαμένουν στην Αμερική και τα άλλα αδέλφια της στην Ελλάδα.

Η Αναστασία ήταν η πρώτη κόρη και έγινε το δεξί χέρι των γονιών της από μικρή ηλικία και το φιλότιμο, σε συνδυασμό με την αγάπη και την αυταπάρνηση έπαιξαν καταλυτικό ρόλο σε όλη της την ζωή.

Στις 3 Μαρτίου 1967 χόρεψε στους Αυλιώτες της Κέρκυρας τον Χορό του Ησαΐα με τον Μιλτιάδη Κουβαρά. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά και συγκεκριμένα τον Γιώργο, την Σπυριδούλα και την Αγγελική και τα γαλούχησε με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Η Αναστασία Κουβαρά με την κόρη της Σπυριδούλα κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Φλόριδα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Προ 41 ετών ο Μιλιτάδης και η Αναστασία με τα τρία ανήλικά τους παιδιά ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη. Αμφότεροι εργάστηκαν σκληρά διότι ήθελαν τα παιδιά τους να μην μεγαλώσουν με στερήσεις, αλλά να έχουν μια καλύτερη ζωή και τύχη.

Ο Μιλτιάδης εργάστηκε ως μικροπωλητής φαγητού μέχρι και την συνταξιοδότησή του, ενώ η Αναστασία έκανε διάφορες δουλειές σε βιοτεχνία ενδυμάτων και σε άλλα εργοστάσια.

Η αείμνηστη ήταν η κολώνα του σπιτιού, όπως είθισται να λένε στην Κέρκυρα και έκανε το παν για τα παιδιά και εγγόνια της και ο Θεός την αξίωσε να ζήσει πολλές χαρούμενες στιγμές και κυρίως να βλέπει τα παιδιά της να έχουν μια καταξιωμένη σταδιοδρομία και να ανεβαίνουν τα σκαλιά της Εκκλησίας για τον Χορό του Ησαΐα, για να βαφτίσουν τα παιδιά τους και να τα παντρέψουν. Ο Θεός την αξίωσε να δει και δισέγγονα, την Ιωάννα και Ηλιάνα.

Η Αναστασία Κουβαρά με τον εγγονο της Αγγελο και γιο της Γιώργο στο γάμο του εγγονού Μιλτιάδη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο Μάρτιος του 2014 ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς ο σύζυγός της Μιλτιάδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών. Η Αναστασία η οποία στάθηκε βράχος στο πλευρό του όλο το διάστημα που έδινε την μάχη για να κρατηθεί στην ζωή ο Μιλτιάδης και στις 19 Μαρτίου αισθάνθηκε ότι έχανε την γη κάτω από τα πόδια της. Δεν το έβαλε όμως κάτω, διότι δεν ήθελε τα παιδιά και τα εγγόνια της να στενοχωριούνται περισσότερο.

Βρήκε την δύναμη και το κουράγιο και συνέχισε την ζωή και μάλιστα ήθελε πριν πεθάνει να κάνει ένα τελευταίο ταξίδι στους Αυλιώτες.

Η πανδημία του κορωνοΐου άλλαξε τα δεδομένα και ήλπιζε ότι αυτό το καλοκαίρι θα έκανε τον διακαή της πόθο πραγματικότητα.

Η Αναστασία Κουβαρά με τα αδέλφια της μετά από 50 χρόνια στην Κέρκυρα. Από αριστερά διακρίνονται οι Ελένη, Δήμητρα, Αλεξάνδρα, Δημήτρης, Αναστασία και Αγγελική. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Αν και λάμβανε όλες τις προφυλάξεις και τηρούσε στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, εν τούτοις προ τριών περίπου εβδομάδων διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. Αγωνίστηκε όσο ελάχιστοι και εξέπληξε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές με το σθένος της, με την αγάπη για την ζωή. Η βλάβη που προκάλεσε ο ιός στους πνεύμονες ήταν ανεπανόρθωτη και το βράδυ της Δευτέρας, 17 Ιανουαρίου 2022, άφησε την τελευταία της πνοή.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη της στο Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ αποστέλλοντας τις επιταγές στο Ronald McDonald House New York, 405 East 73rd Street, New York, NY 10021, Greek Division https://secure-give.rmh-newyork.org/greekdivision

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στα παιδιά και στα εγγόνια της. Αιωνία της η μνήμη.

Η Αναστασία Κουβαρά με την κόρη της Σπυριδούλα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Η Αναστασία Κουβαρά με την κόρη της Σπυριδούλα και τον μικρό Δημητράκη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Η Αναστασία Κουβαρά με την κόρη της Σπυριδούλα και την εγγονή της Στέφανη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Η Αναστασία Κουβαρά με τις εγγογές της Στέφανη (αριστερά) και Ανθούλα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Η Αναστασία Κουβαρά με την κόρη της Σπυριδούλα και την εγγονή της Στεφανία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Ο Μιλτιάδης και η Αναστασία Κουβαρά. με την κόρη τους Αγγελική και την νεογέννητη εγγονή τους Στέφανη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Η Αναστασία Κουβαρά με την αδελφή της Αλεξάνδρα και την κόρη της Σπυριδούλα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Πηγή: anamniseis.net

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia