ΕΑΣ: Παράταση αιτήσεων για το κορωνοβοήθημα στους ντόπιους ελλαιοκαλλιεργητές
Οικολογία
29/11/2020 | 15:51

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης υπενθυμίζει  ότι  έως και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020,  μπορούν οι ντόπιοι Ελαιοκαλλιεργητές  να υποβάλουν  την αίτησή τους προκειμένου να τους χορηγηθεί το εφάπαξ, έκτακτο κορωνοβοήθημα των 300€  έως 4.000 € μέσω του Μέτρου 21 «Έκτακτη στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Μέτρου 21 είναι 126 εκατομμύρια ευρώ .

Σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το εν λόγω κορωνοβοήθημα αφορά σε κατά Κύριο Επάγγελμα Αγρότες, όπου η ιδιότητα αυτή θα προκύπτει από το Ε1 και  Ε3 της φετινής Φορολογικής τους Δήλωσης (οικονομικό έτος 2019) και οι οποίοι θα πρέπει να ήταν εγγεγραμμένοι / χαρακτηρισμένοι με αυτή την ιδιότητα στο Μητρώο  Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) (Γραφείο ΚΕΠΥΕΛ στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στο Αργοστόλι) έως και τη λήξη υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης και είχαν δηλώσει στην Αίτηση των Αγροτικών Επιδοτήσεων – Ο.Σ.Δ.Ε. (έτους 2019), καλλιέργεια ελιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) είναι υποχρεωτική, καθώς και η ετήσια επικαιροποίησή της, η οποία και συνιστά υποχρέωση των ντόπιων Παραγωγών σύμφωνα με τον Νόμο 3874/2010.

Για διευκρινήσεις και υποβοήθηση εμπρόθεσμης υποβολής της αίτησης για την είσπραξη της έκτακτης εφάπαξ χορήγησης στο Ελαιόλαδο οι ενδιαφερόμενοι ΘιακοΚεφαλονίτες κατ’ επάγγελμα Ελαιοπαραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων που λειτουργεί καθημερινά, από 8 πρωί έως 4 απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

 Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer