Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας»
E-εκμάθηση: Αποτελέσματα Έρευνας για τον Πολιτισμικό Πλούτο Κεφαλονιάς και Ζακύνθου
Πολιτισμός
03/07/2013 | 20:27

Στο πλαίσιο του προγράμματος Βάση Δεδομένων σχετικά με τον πολιτισμικό πλούτο των Επτανήσων για την Ανάπτυξη του Τουριστικού Προϊόντος, που υλοποιείται από το Τμήμα Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς, με επιστημονική υπεύθυνο την Καθηγήτρια Εφαρμογών και Προϊσταμένη του τμήματος Δρ. Αικατερίνη Καμπάση, ερευνήθηκαν τα στοιχεία που συνθέτουν τον πολιτισμικό πλούτο της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, όπως είναι οι Ναοί και οι Μονές της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, η Αρχιτεκτονική τους, η Ιστορική τους διαδρομή, αλλά και η Ζωγραφική, όπως αναπτύχθηκε στα δυο νησιά του Ιονίου.

Τα ερευνητικά αποτελέσματα αναρτήθηκαν πρόσφατα στο Διαδίκτυο, στην Ιστοσελίδα του Τμήματος Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς http://culture.teiion.gr, στο πεδίο Μελέτες http://culture.teiion.gr/gr/meletes.html#gr/politismiki-meleti-1.html και μπορείτε να έχετε και εσείς πρόσβαση.

Τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί αφορούν στις εξής πέντε Θεματικές Ενότητες:

1. Ναοί Κεφαλονιάς: Το τμήμα αυτό της μελέτης περιλαμβάνει πληροφορίες για τους ναούς της Κεφαλονιάς.
2. Ναοί Ζακύνθου: Το τμήμα αυτό της ιστοσελίδας περιλαμβάνει πληροφορίες για τους ναούς της Ζακύνθου.
3. Ζωγραφική Ζακύνθου και Κεφαλονιάς: Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει πληροφορίες για τη ζωγραφική της Ζακύνθου και Κεφαλονιάς
4. Αρχιτεκτονική Ζακύνθου: Συγκεντρωμένες σε ένα αρχείο όλες οι πληροφορίες για την αρχιτεκτονική της Ζακύνθου.
5. Αρχιτεκτονική Κεφαλονιάς: Συγκεντρωμένες σε ένα αρχείο όλες οι πληροφορίες για την αρχιτεκτονική της Ζακύνθου

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer