Προετοιμασία για το χωροταξικό σχεδιασμό Κεφαλονιάς και Ιθάκης αλλά και καταγραφή μορφολογικών στοιχείων παραδοσιακών κτηρίων είναι στις άμεσες προτεραιότητες των ομάδων αυτών.
Δύο νέες ομάδες εργασίας του ΤΕΕ
Κοινωνία
23/01/2012 | 10:20

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ που έγινε στην αίθουσα της αντι-περιφέρειας συζητήθηκαν και αναλύθηκαν από πλήθος μηχανικών πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων των νησιών μας αλλά και την γενικότερη ανάπτυξη και ευημερία. Θέματα όπως η ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας , το προσχέδιο νόμου του ΠΕΚΑ που αφορά την εκτός σχεδίου δόμηση , την ανάγκη μακροχρόνιου σχεδιασμού των νησιών κα
Η ΝΕ επιτροπή του ΤΕΕ ευχαριστεί θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη κο Σωτήρη Κουρή τόσο για την φιλοξενία όσο και για την ενεργή παρουσία του στην συνεδρίαση και την θέληση που εξέφρασε να συνεργαστεί σε πολλούς τομείς με το ΤΕΕ .Η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ ΤΕΕ και αντιπερειφέρειας ήδη  κατέληξε στη δημιουργία δυο ομάδων εργασίας του ΤΕΕ οι οποίες θα ασχοληθούν με δυο πολύ σημαντικά αναπτυξιακά εργαλεία :
•    Προετοιμασία για Χωροταξικό σχεδιασμό Κεφαλονιάς και Ιθάκης
•    Καταγραφή μορφολογικών  στοιχείων  παραδοσιακών κτηρίων – προτάσεις αισθητικής αναβάθμισης προσόψεων μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
Ταυτόχρονα η ΝΕ ΤΕΕ κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση από το ΤΕΕ-ΤΔΕ για μια ακόμη ομάδα εργασίας( την τρίτη σε ένα μόλις έτος )  που θα ασχοληθεί με την συνολική διαχείριση υδάτινων πόρων.
Επίσης σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ ( πρόεδρο κο Μιχαλάτο και Διευθυντή κο Γασπαρινάτο ) αποφασίστηκε η δημιουργία δυο ακόμη ομάδων  εργασίας  η μια θα ασχοληθεί με την συνολική διαχείριση και επεξεργασία υγρών αποβλήτων στην Κεφαλονιά και η δεύτερη με θέμα που θα επιλέξει η ΔΕΥΑ.
Τέλος ο πρόεδρος και η  ΝΕ ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους μηχανικούς για τη ενεργή συμμετοχή τους και την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν διανθίζοντας τις συνεδριάσεις με τις απόψεις τους .

Για την ΝΕ ΤΕΕ Κεφαλονιας-Ιθάκης
Ο πρόεδρος

Σταύρος Τραυλός
Πολιτικός Μηχανικός It may be done through sites that write papers for you solving the problems of the people that led them to commit that act or by the punishment accordingly

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer