Μέσα στους προορισμούς για την Ελλάδα το φυλλάδιο αναφέρει μεταξύ άλλων, τη Κέρκυρα, τη Καβάλα, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, ακόμη και το Κατάκολο. Τη Κεφαλονιά…. Πουθενά !!!
DVD του Υπουργείου Τουρισμού αγνοεί το «μπαστούνι» για τα κρουαζιερόπλοια στη Κεφαλονιά.
Τουρισμός
31/03/2011 | 06:30

Σάλος έχει ξεσπάσει στον τουριστικό κόσμο της Κεφαλονιάς για τη μεγάλη… γκάφα του Υπουργείου Πολιτισμού – Τουρισμού, που δεν έχει καν συμπεριλάβει το «μπαστούνι» του Αργοστολίου, ως προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια σε σχετικό τουριστικό DVD. Μάλιστα το εκπληκτικό της όλης ιστορίας είναι, ότι αρμόδιος υπουργός για το συγκεκριμένο θέμα είναι ο προσφάτως αφιχθείς στη Κεφαλονιά συμπατριώτης μας Παύλος Γερουλάνος.

Μέσα στους προορισμούς για την Ελλάδα το φυλλάδιο αναφέρει μεταξύ άλλων, τη Κέρκυρα, τη Καβάλα, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, ακόμη και το Κατάκολο. Τη Κεφαλονιά…. Πουθενά !!!

Το συγκεκριμένο φυλλάδιο και DVD, έφτασε στα «χέρια» του e-kefalonia, εδώ και τρεις ημέρες, και αφού διασταυρώσαμε την  ύπαρξη του, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κεκάτο.

ekefalonia: Κ. Κεκάτε αληθεύει ότι σε τουριστικό φυλλάδιο προβολής που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού, για τα λιμάνια των κρουαζιερόπλοιων της χώρας μας,  δεν έχει συμπεριληφθεί η Κεφαλονιά;

Κεκάτος: Αγαπητέ κ. Φωκά, όντως στην διεθνή Έκθεση Sea Trade που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι πριν 2 εβδομάδες και είχα την τιμή, ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού, να εκπροσωπώ το Νησί μας, μοιράστηκε στους Δημοσιογράφους και το κοινό, DVD, έκδοση του ΕΟΤ, με τίτλο Cruising in Greece που ΔΕΝ συμπεριελάμβανε την Κεφαλλονιά στους προορισμούς κρουαζιέρας.

Στην συγκεκριμένη Εκθεση το Νησί μας συμμετείχε με δικό του Περίπτερο με σκοπό την ανάδειξή του Νέου Λιμενοβραχίονα στο Αργοστόλι αλλά και την φυσική ιδιαιτερότητα του κόλπου, ως φυσικό λιμάνι, αλλά και των άλλων λιμανιών του Νησιού (Σάμη, Πόρος, Αγ. Ευφημία, Φισκάρδο) ως ιδανικοί προορισμοί κρουαζιέρας.

ekefalonia: Τι ενέργειες προτίθεστε  να κάνετε για το συγκεκριμένο θέμα;

Κεκάτος: Ενημερώσαμε γι αυτήν την πολύ σοβαρή παράλειψη τόσο την Διευθύντρια ΕΟΤ Αμερικής, κ. Χρυσάνθου, όσο και τον Υφυπουργό Τουρισμού – Πολιτισμού κ.Νικιτιάδη. 

Επιπλέον το θέμα τέθηκε και από τον Δήμαρχο του Νησιού κ. Αλέξανδρο Παρίση στον Υπουργό Τουρισμού – Πολιτισμού (συμπατριώτη μας) κ. Π.Γερουλάνο κατά την διάρκεια Σύσκεψης στο Δημαρχείο επ τη ευκαιρία της επίσκεψης του κ.Υπουργού για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Άπαντες επιβεβαίωσαν ότι θα διορθωθεί το λάθος.

Φυσικά ως αποτέλεσμά της πολύμηνης άριστης προετοιμασίας για την εκπροσώπηση μας στην Έκθεση υπό το συντονισμό τόσο του κ. Παρίση όσο και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ .Ε. Βαλέτα είχε προβλεφθεί η ειδική καταχώρηση , με ανάλογες φωτογραφίες του Λιμενοβραχίονα, σε αγγλόφωνη έκδοση , με τίτλο Greece – Over 40 distinctive port options που μοιράστηκε σε όλους τους παράγοντες και επισκέπτες της Εκθεσης.    

Σημείωση: Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινά η τoυριστική σεζόν. Αλήθεια, τι μπορεί να περιμένουν οι επιχειρηματίες που ζουν απ το τουρισμό;

touristiko dvd

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer