"Ελπίζουμε οι κυβερνώντες και μη, να σκύψουν και να αγκαλιάσουν το κλάδο και τα προβλήματά του και ας ήταν απόντες."
Η Σίσσυ στο συνέδριο τουριστικών καταλύματων στην Αθήνα
Τουρισμός
23/03/2011 | 06:45

Την  Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, έλαβε χώρα το 14ο Συνέδριο της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.  στην Αθήνα με συμμετοχή πολλών αντιπροσώπων των πρωτοβάθμιων οργανώσεων της από όλη την Ελλάδα.

Στην καρδιά της Αθήνας μύρισε Ελλάδα από την Μακεδονία-Θράκη μέχρι την Κρήτη και από το Αιγαίο έως το Ιόνιο.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε. κ.Αγγελόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. κ.Πατέλης, ο πρών Γ.Γρ.του Υπ.Ανάπτυξης κ.Γεωργαράκης και ο διευθυντής του Σ.Ε.Τ.Ε. κ.Δρακόπουλος.

Ενώ όμως ήταν προσκεκλημένοι ο Υπουργός και Υφυπουργός πολιτισμού και Τουρισμού κ.Γερουλάνος και κ. Νικιτιάδης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. κ,Κανελόπουλος, η υπεύθυνη του τομέα τουρισμού της Ν.Δ. κ. Κεφαλογιάννη, κανένας δεν τίμησε με την παρουσία του τους συνέδρους που εκπροσωπούν 40.000 επιχειρήσεις με 500.000 κλίνες. Την ραχοκοκαλιά του Ελληνικού Τουρισμού όπως συνηθίζουν να λένε στους προεκλογικούς τους αγώνες ζητώντας τη ψήφο τους. Τη Κυριακή όμως όλοι τους ξέχασαν. Δεν ξέρω όμως αν θα ήθελαν να τους ξεχάσουν και οι επιχειρηματίες την ώρα που θα πρέπει να εκπληρώσουν τα εκλογικά τους καθήκοντα! Οι μόνοι δικαιολογημένοι ήταν ο Υπουργός και ο Υφυπουργός που με επιστολή τους χαιρέτησαν το Συνέδριο, αλλά δεν παραβρέθηκαν λόγω ,συμμετοχής τους στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου μετά το χαιρετισμό-ομιλία του προέδρου της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. κ. Μπρεντάνου, έγινε απονομή τίτλου Επίτιμου Προέδρου της Συνομοσπονδίας στον πρώην πρόεδρο επί σειρά ετών από την ίδρυση της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. κ. Στέλιου Πολυκράτη.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε. κ. Αγγελόπουλος. ο οποίος είπε: «Πρέπει να χαμογελάμε γιατί πάμε καλλίτερα. Ο μόνος τομέας που θα πάει καλλίτερα σ’ ένα άσχημο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί με την οικονομική κρίση». Τόνισε ότι υπήρχε προηγουμένως μεγαλύτερη διάθεση για συνεργασία από τους υπουργούς της κυβέρνησης, την μεγάλη επιτυχία της μείωσης του Φ.Π.Α. στις υπηρεσίες ύπνου, αλλά και την έλλειψη υποδομών ( αεροδρόμια-οδικό δίκτυο κ.α.). Ο στόχος της εξουσίας είναι να αφυπνίσει τη τάση που υπάρχει για την Ελλάδα. Καταλήξαμε να  πουλάμε πολύ φθηνά.  Οι τιμές έχουν όμως και ένα όριο. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ. Το σουβλάκι και το Ζορμπά δεν είναι υποτιμητικό να τα λέμε και να μην ξεχνάμε ότι πιο πολύ κόσμο έφερε ο Ζορμπάς, παρά ο Παρθενώνας. Δεν είμαι σνομπ και δεν απαξιώνω τον πολιτισμό μας, αλλά αυτή  είναι η αλήθεια για το σουβλάκι, το συρτάκι και το Ζορμπά για την Ελλάδα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Τριβιζάς τονίζοντας ότι οι προκρατήσεις άρχισαν καλά και θα συνεχίσουν έτσι καλά να πηγαίνουν  και καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι να βγάλουν τον τουρισμό από τον αυτόματο πιλότο.

Ο κ. Πατέλης τόνισε ότι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι η κουρασμένη ραχοκοκαλιά του τουρισμού και ότι πρέπει να βοηθήσουν το κλάδο γιατί είναι αυτά που φέρνουν την ανάπτυξη στο πιο μικρό και απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας.

Ο διευθυντής του Σ.Ε.Τ.Ε. κ. Δρακόπουλος παρουσίασε αναλυτικά τη μελέτη του Σ.Ε.Τ.Ε. «Ελληνικός Τουρισμός 2020», μια πρόταση για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο καθιστώντας τον τουρισμό πρωταγωνιστή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας. Ένα εγχειρίδιο – εργαλείο για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του τουρισμού χρήσιμο σε κάθε τουριστική γωνιά της Ελλάδας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο 1ος  Α/Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και Πρόεδρος των φοροτεχνικών Χαλκιδικής κ. Βασίλης Καμπάνης που μίλησε για τα νέα φορολογικά δεδομένα βάση  της  νέας φορολογικής νομοθεσίας.

Παρουσίαση για  νέα πρωτοποριακά  προϊόντα και υπηρεσίες για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων  έγινε από την EFG Eurobank .

Τέλος έγινε παρουσίαση του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.  από την εταιρεία «I KNOW HOW» για ηλεκτρονική πλέον έκδοση των τιμοκαταλόγων από τη μια αλλά και με διαφημιστικό και ενημερωτικό πακέτο –  εργαλείο για τη Συνομοσπονδία και τα καταλύματα  μέλη της από την άλλη.

Με τον απολογισμό πεπραγμένων του Δ.Σ. για το 2010 καθώς και τον ετήσιο απολογισμό για την οικονομική χρήση 2010 της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. έκλεισε τις πόρτες του το 14ο Ετήσιο Συνέδριο της  Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.

Ελπίζουμε οι κυβερνώντες και μη, να σκύψουν και να αγκαλιάσουν το κλάδο και τα προβλήματά του και ας ήταν απόντες .

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer