Διονύσης Στανίτσας: Κάλεσμα για ξεχωριστές Πασχαλινές διακοπές στην Ιθάκη [εικόνα]
Αυτοδιοίκηση
21/03/2023 | 08:07

Οι Πασχαλιάτικες διακοπές είναι ξεχωριστές γιατί συνδέονται με τη φύση, με την Άνοιξη με την Αγάπη. Η Ιθάκη προσφέρεται για απλές, ξεκούραστες, μοσκοβολιστές μέρες το Πάσχα. Χωρίς φαντασμαγορικά έθιμα και κοσμοπολίτικες απαιτήσεις, το Πάσχα στην Ιθάκη φέρνει πίσω τους ανθρώπους στις μέρες τις απλές.

Ο κόσμος ασπρίζει τις αυλές του, σκαλίζει τις γλάστρες του, κυκλοφορεί στους δρόμους, το βράδυ εκκλησία, ουζάκια με θαλασσινούς μεζέδες νηστήσιμους, κουβέντες φιλικές… Εδώ οι Επιτάφιοι στολίζονται με λουλούδια φρέσκα, από τα χέρια των ενοριτών τους, ο κόσμος ακολουθεί μέχρι τέλους και οι προσευχές για μια καλλίτερη ζωή ενώνονται δυνατά.

Η Ιθάκη θα σας δώσει την απλότητα του Πάσχα, χωρίς περιττές κοσμικότητες, ήσυχα, μέσα σε μια υπέροχη Φύση που ξυπνάει.

Ο Απρίλης, όμως, προσφέρεται κατ’ εξοχήν για οδοιπορίες στο νησί μας, πιο απλές, που μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας, ή δυσκολότερες, όπου θα χρειαστείτε οδηγό, αλλά θα σας μείνουν αξέχαστες!
Οι φυσιολάτρες θα ζήσουν πραγματικά στον Παράδεισό τους, σε μέρη αυθεντικής φυσικής ομορφιάς, γεμάτα ίχνη ανθρώπων που πέρασαν πριν από μας, από την προϊστορία ως το Βυζάντιο και τις μέρες μας.

Η Λειτουργία της Αγάπης την Κυριακή του Πάσχα στο μοναστήρι της Καθαριώτισσας θα κλείσει αυτόν τον όμορφο κύκλο γιορτής με τρόπο αξέχαστο.
Πολλές οι πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στο νησί μας κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα!

Όσο για τους συμπατριώτες μας της διασποράς, να ξέρετε ότι εμείς εδώ στο νησί πάντα κοιτάμε με λαχτάρα τα παραθυρόφυλλα των σπιτιών σας περιμένοντας ν’ ανοίξουν.

Μπορείτε να ενημερωθείτε και για καταλύματα που θα λειτουργούν, αλλά και για το πώς θα έρθετε, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης, www.ithaca.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer