Δήμος Ληξουρίου: Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων απο χορτάρια
Κοινωνία
08/07/2020 | 15:00

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει από την 1η Μάιου και διαρκεί έως 31ηΟκτωβρίου υπενθυμίζουμε  στους Δημότες μας, ότι σύμφωνα με την υπ. αριθ. 4/2012Πυροσβεστική διάταξη (ΦΕΚ1346/Β/25-4-2012) οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών  και λοιπών ακαλύπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, οικισμών και σε απόσταση έως 100 μέτρων από τα όρια τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της ,καθώς και στην λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτιών και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο Δήμος θα επιβάλλει πρόστιμο πενήντα (50)λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο (άρθρο 94παρ.1περίπτ,26 εδάφιο β΄ του Ν.3852/2012) ενώ παράλληλα θα ενημερώσει την πυροσβεστική αρχή προκειμένου να υποβάλλει μήνυση προς τους ανωτέρω ιδιοκτήτες για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα .

Επίσης σας  υπενθυμίζουμε ότι κατά την αντιπυρική περίοδο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ  στους ανοιχτούς χώρους λόγω αυξημένης επικινδυνότητας. Η απαγόρευση ισχύει τόσο για τις δασικές χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις εντός οικισμών όσο και για τα οικόπεδα και λοιπούς ακάλυπτους χώρους εντός ορίων οικισμών.

Επίσης κάνουμε γνωστό ότι με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος σήμερα βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να προβεί ο ίδιος στην αποψίλωση του τεράστιου αριθμού των ακαθάριστων οικοπέδων σε όλη την έκταση του Δήμου μας.

Επειδή παρατηρούνται φαινόμενα κλάδευσης χόρτων και τοποθέτησης τους σε διάφορους.

Κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας ενημερώνουμε τους πολίτες ότι σύμφωνα με το άρθρο 27 κεφ.Ι του Κανονισμού καθαριότητας θα επιβάλλεται πρόστιμο στους παραβάτες από 100-200€ ανάλογα με την έκταση της παράβασης.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΕΤΟΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer