Δήμος Αργοστολίου: Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τη μη λειτουργία του Πλατύ Γιαλού -Έγγραφο ντοκουμέντο
Αυτοδιοίκηση
04/06/2023 | 22:28

Προς αποκατάσταση της αλήθειας ο δήμος Αργοστολίου δημοσιεύει σήμερα επιστολή του δημάρχου Αργοστολίου από τον περασμένο Απρίλιο προς την ΕΤΑΔ σχετικά με τη λειτουργία της παραλίας του Πλατύ Γιαλού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω παραλία δεν ανήκει στο δήμο αλλά στην ΕΤΑΔ.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι εκτός από την επιστολή, ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος όλο αυτό το διάστημα είχε επικοινωνήσει με τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΤΑΔ και είχε ασκήσει πολλαπλές πιέσεις προκειμένου να συνεχιστεί η παραχώρηση στο Δήμο.

Αναλυτικά η επιστολή, την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος

ΘΕΜΑ: Σχετικά με παραχώρηση αιγιαλού και λουτρικών εγκαταστάσεων στην Ακτή «Πλατύς Γιαλός» Δήμου Αργοστολίου.

Με το άρθρο 48 του Ν. 4484/2017 προβλέφθηκε μεταξύ άλλων ότι η ΕΤΑΔ ασκεί τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση της περιουσίας και των επιχειρηματικών μονάδων του ΕΟΤ, εξαιρουμένων των κοινόχρηστων εκτός συναλλαγής τμημάτων ζωνών αιγιαλού και παραλίας των ακινήτων που χαρακτηρίζονται ως «Τουριστικά Δημόσια Κτήματα».

Πλην όμως, με το άρθρο 71 του πρόσφατου Νόμου με αριθ. 5036/2023 προβλέφθηκε μεταξύ άλλων ότι από τη δημοσίευση αυτού η διοίκηση και διαχείριση των κοινόχρηστων εκτός συναλλαγής τμημάτων ζωνών αιγιαλού και παραλίας των ακινήτων, που έχουν χαρακτηρισθεί ως «Τουριστικά Δημόσια Κτήματα», τα οποία με την παρ. 1 του άρθρου 68 του Ν. 4484/2017 είχαν περιέλθει στη διοίκηση και διαχείριση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, επιστρέφει στην ΕΤΑΔ. Με το ΦΕΚ Α/33/1966 η Παραλία «Πλατύς Γιαλός» Αργοστολίου έχει χαρακτηρισθεί ως Τουριστικό Δημόσιο Κτήμα, το οποίο πλέον από τη δημοσίευση του ως άνω Νόμου έχει περιέλθει στη διοίκηση και διαχείριση σας.

Επισημαίνεται ότι το έτος 1985 ο ΕΟΤ είχε παραχωρήσει το ακίνητο αυτό στο Δήμο Αργοστολίου άνευ ανταλλάγματος για χρονικό διάστημα 30 ετών. Από τότε μέχρι και σήμερα ο Δήμος μας αξιοποίησε και ανέδειξε την παραλία, καθιστώντας την μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους μόνιμους κατοίκους καθώς, πέραν του φυσικού της κάλλους, ο τρόπος λειτουργίας της είχε πάντα ως γνώμονα την παροχή υψηλών υπηρεσιών με χαμηλό κόστος.

Ο Δήμος μας επιθυμεί να διατηρήσει τη χρήση και λειτουργία της εν λόγω παραλίας και των εντός αυτής λουτρικών εγκαταστάσεων, διατηρώντας τον μέχρι σήμερα σκοπό της ως «δημοτικής παραλίας». Επισημαίνεται δε ότι το όμορο του αιγιαλού ακίνητο επιφανείας 3.566 τ.μ. ανήκει κατά κυριότητα στο Δήμο Αργοστολίου.
Εντός αυτού βρίσκονται οι τουαλέτες που εξυπηρετούν την παραλία, χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης για τους λουόμενους ενώ συγχρόνως αποτελεί και τη μοναδική πρόσβαση προς το Τουριστικό Δημόσιο Κτήμα. Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε για την αποδοχή της πρότασης μας περί παραχώρησης της χρήσης του ως άνω Τουριστικού Δημόσιου Κτήματος για χρονική διάρκεια 30 ετών ήτοι όσο και η αρχική παραχώρηση που είχε λάβει χώρα από τον ΕΟΤ. Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική ανταπόκριση σας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer