Ανδρέας Μαρκαντωνάτος: «Η μελέτη-κοροϊδία του Διονύση Μινέτου, τα χαμένα 10 εκ. ευρώ από την αγορά του Αργοστολίου και η απαράδεκτη άσφαλτο που έχει πέσει»
Αυτοδιοίκηση
04/06/2023 | 18:20

Από την αρχή της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύσης Μινέτος, έλεγε ότι θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης κάνοντας σημαία τα πολλά πάρκινγκ τα λεγόμενα ψαροκόκαλα.

Ο κ. Μινέτος μάλιστα, με χρήματα των δημοτών, συνέταξε και μια μελέτη για τη λύση του προβλήματος. Οι κακές γλώσσες όμως λένε πως μόλις ο Δήμαρχος, Θεόφιλος Μιχαλάτος, είδε την μελέτη την πέταξε κυριολεκτικά από το παράθυρο, αφού δεν τον… εξυπηρετούσε. Πέρασαν πάνω από δύο χρόνια από τότε και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών η αγορά του Αργοστολίου έχασε περί τα 10 εκ. ευρώ διότι όχι μόνο οι ντόπιοι, αλλά και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας έφευγαν από την πόλη χωρίς στάση. Τελικά στόχος της Δημοτικής Αρχής από το 2019 ήταν οι τουρίστες να φεύγουν από το Αργοστόλι και να ψωνίζουν εκτός πόλης; Αγαπητέ Δήμαρχε, γνωρίζω ότι εσύ δεν κάνεις στοχευμένα κάτι για να πληγεί η αγορά του Αργοστολίου, αλλά δυστυχώς η ανικανότητα των Αντιδημάρχων σου το κάνει να φαίνεται έτσι.

Το Αργοστόλι έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας. Όλοι γινόμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση ότι το κυκλοφοριακό της πόλης χειροτερεύει. Ο κ. Μινέτος πριν από δύο χρόνια σκέφτηκε να φτιάξει νέα μελέτη-κοροϊδία και έβαλε να μετρήσουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων τον μήνα Φεβρουάριο, τότε που κυκλοφορούν μόνο… γάτες.

Η μελέτη αυτή είναι λάθος με την μονοδρόμηση πέντε δρόμων και με αλλαγή κατεύθυνσης σε ακόμη δύο. Το χάος έγινε μεγαλύτερο στην πόλη και οι κάτοικοι κάποιων περιοχών κυριολεκτικά δεινοπαθούν. Εκ του αποτελέσματος, μετά από τέσσερα χρόνια, η Δημοτική Αρχή αποδείχθηκε ότι δεν θέλει να αυξήσει τις θέσεις πάρκινγκ, αφού στους πέντε μονόδρομους που δημιούργησε δεν έφτιαξε νέες θέσεις κάθετες όπως στην παραλιακή, κάτι που σημαίνει αύξηση 30% των θέσεων στάθμευσης. Μετά την πίεση από τον συνδυασμό «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» και μπροστά στην διαφαινόμενη ήττα στις εκλογές, ο Θεόφιλος Μιχαλάτος δρομολόγησε το λιμάνι για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης.

Η κίνηση αυτή ουσιαστικά της τελευταίας στιγμής ενισχύει το επιχείρημα τόσο του κόσμου όσο και μέρος της αντιπολίτευσης ότι επί τέσσερα χρόνια εσείς ο ίδιος κ. Δήμαρχε σαμποτάρατε τη δημιουργία νέων θέσεων πάργκινγκ στο λιμάνι του Αργοστολίου, έργο που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς.

Υ.Γ. Έχετε να μας πείτε κάτι κ. Δήμαρχε για την κακή ποιότητα της ασφάλτου που έχει ήδη πέσει στην πόλη; Γιατί έχει σταματήσει το έργο της ασφαλτόστρωσης και στους υπόλοιπους δρόμους που μας έχετε πει ότι θα γίνει; Συμβαίνει κάτι με τον Αντιδήμαρχό σας τον κ. Μινέτο και τους άλλους δύο Αντιδήμαρχους από το Αργοστόλι, που ολοφάνερα έχουν φανεί πολύ λίγοι για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο σύνολο της τετραετίας;

 

Ανδρέας Μαρκαντωνάτος

τ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτής Δήμαρχος
«Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον>>

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer