Στην διαγραφή της προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ η Κατερίνα Παπακώστα
Πολιτική
26/10/2017 | 09:40

Στην διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την ΚΟ της ΝΔ προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου».

Τι προηγήθηκε

Η Κατερίνα Παπακώστα ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας της βουλής που συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείο Άμυνας και υποστήριξε ότι ορισμένες διατάξεις κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι η κομματική γραμμή ήταν ενάντια του νομοσχεδίου. Ωστόσο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι η βουλευτής της ΝΔ, πήρε ουσιαστικά το μέρος του Πάνου Κάμμενου στην σκληρή αντιπαράθεση που είχε λίγο νωρίτερα με τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο» είπε η Κατερίνα Παπακώστα παγώνοντας τους «γαλάζιους» βουλευτές που ήταν εκείνη την ώρα στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Τι έγραφε το TheTOC

Με του που έγιναν γνωστές οι αναφορές της Κατερίνας Παπακώστα σήμανε συναγερμός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αργά χθες το απόγευμα συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι στενοί του συνεργάτες και αποφασίζεται να ζητηθεί από την βουλευτή δήλωση με την οποία θα ανασκευάζει τα όσα είπε από το βήμα της βουλής. Γύρω στις 9 το βράδυ η Κατερίνα Παπακώστα κάνει γραπτή δήλωση, η οποία όμως δεν ικανοποίησε τον πρόεδρο του κόμματος, καθώς δεν παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος αλλά ότι ουσιαστικά παρερμηνεύθηκαν τα όσα είπε.

Πραγματοποιείται νέος γύρος συζητήσεων και συνεργάτες αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος, εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη την διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα καθώς είναι δεύτερη φορά που δημιουργεί εσωκομματικό ζήτημα στη ΝΔ. Ο Πρόεδρος του κόμματος αποφασίζει να της δώσει μία ακόμη ευκαιρία, ίσως την τελευταία, και την καλεί να κάνει νέα δήλωση, παράλληλα ανακοινώνει στους συνεργάτες του πως την τελική του απόφαση θα την λάβει στην πρωινή σύσκεψη.

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα οργισμένος με την στάση της Κατερίνας Παπακώστα, ωστόσο δεν επιθυμεί να χάσει ένα βουλευτή λόγω του Πάνου Καμμένου, από την άλλη πλευρά όμως ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να δείξει ότι δεν ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές και μάλιστα όταν η συγκεκριμένη βουλευτής την έχουν ήδη προειδοποιήσει για να ανάλογο παράπτωμα.
Η κόντρα της με τον Άδωνι

Κοινός παρονομαστής και τις δύο φορές που δημιουργήθηκε ζήτημα με την Κατερίνα Παπακώστα, ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Απρίλιο όταν η βουλευτής της ΝΔ είχε καλέσει τον αντιπρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί από αυτή την θέση μέχρι να ολοκληρώσει τις εργασίες της η εξεταστική για την υγεία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν σήκωσε το γάντι, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης της έδειξε κίτρινη κάρτα, αφού πρώτα η Κατερίνα Παπακώστα είχε ανασκευάσει. Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ καθαίρεσε από αναπληρώτρια του τομέα υγείας τοποθετώντας στην θέση της τον Ιάσωνα Φωτήλα. Τόσο η Κατερίνα Παπακώστα όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης εκλέγονται στην Β΄ Αθήνας με τον ανταγωνισμό να ιδιαιτέρως μεγάλος.

Ο Καραμανλής, ο Μεϊμαράκης και ο Καμμένος

Η Κατερίνα Παπακώστα ανήκει στο Καραμανλικό στρατόπεδο, δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που επιλέγει να καθίσει στα ορεινά της βουλής, δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό. Στις εσωκομματικές εκλογές στήριξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν ήταν ποτέ ιδιαιτέρως κοντά, σε αντίθεση με τον Πάνο Καμμένο με τον οποίο είχε πολύ καλές σχέσεις την περίοδο που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήταν στη ΝΔ. Το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν όλα τα παραπάνω πρόσωπα είναι ότι εκλεγόντουσαν στην Β΄ Αθήνας με τις συμμαχίες σε αυτές τις περιπτώσεις να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

 Στο μητρώο στελεχών ο σύζυγος της Παπακώστα

Την ώρα που η Κατερίνα Παπακώστα βρίσκεται στην «black list» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο σύζυγός της Θεόδωρος Σιδηρόπουλος (στρατηγός ε.α) ήταν ανάμεσα στα 50 πρόσωπα που επελέγησαν και συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο της ΝΔ και έχει σημαντικές πιθανότητες να είναι υποψήφιος με την κεντροδεξιά παράταξη.

Η δήλωση που δεν έπεισε τον Μητσοτάκη

Η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με αφορμή το «θέμα» που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί, αναιτίως, σε συνέχεια της τοποθέτησής της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις» προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:

Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν,

δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω,

τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ.  Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές.

Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer