ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Με υποσχέσεις για τους λίγους ο πρωθυπουργός «έφερε την ανάπτυξη»
Πολιτική
26/10/2017 | 11:08

Το διήμερο 23 και 24 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε το αναπτυξιακό δήθεν συνέδριο της κυβέρνησης και της τοπικής εξουσίας. Από το συνέδριο τους έλειψαν εκείνοι και εκείνες που με τον ιδρώτα και το αίμα τους «αναπτύσσουν» το καπιταλισμό της εποχής μας. Όσο και αν αυτό φαίνεται « ξύλινη» γλώσσα για όσους δεν θέλουν να δουν τη πραγματικότητα κατάματα. ο πρωθυπουργός με «πλαστική» γλώσσα εξάγγειλε ενωμένο πανεπιστήμιο με ΤΕΙ, φυσικό αέριο, περισσότερα χρήματα για το ΕΣΠΑ που αναλογεί στην Ήπειρο, την επέκταση της Ιόνιας ως την Κακαβιά κτλ

Αυτό που έκανε στην πραγματικότητα όμως, ήταν να κάνει βαθύτερο το χάσμα μεταξύ των δύο κόσμων που δημιουργεί η κυβέρνησή του και η λεγόμενη τοπική αυτοδιοίκηση, σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ,σε πλήρη στοίχιση με το κεφάλαιο (ντόπιο-ξένο-πολυεθνικό) που συνεχίζει να πλουτίζει στην πλάτη των εργαζόμενων, με νέους, ακόμα πιο απάνθρωπους τρόπους.

Τι είπε η κυβέρνηση στην Ήπειρο; Ότι θα πρέπει να αγαλλιάσουμε με την αναμονή του φυσικού αερίου, αλλά όταν θα έρθει θα το «απολαύσουν» λίγοι, γιατί το κόστος αναμένεται δυσβάσταχτο.

Ότι θα έρθουν και άλλα χρήματα ΕΣΠΑ, για να συνεχίσει να δουλεύει η βιομηχανία της «ευλύγιστης» εργασίας, δηλαδή των ανθρώπων που πρέπει να μάθουν (να μάθουμε) να ζουν με 300, 400 και 500 ευρώ και να είναι και ευχαριστημένοι.

Ότι θα γίνουν και άλλοι οδικοί άξονες, αλλά όταν ερωτούνταν για το τεράστιο κόστος των διοδίων, έχαναν τα λόγια τους και υπόσχονταν «αναλογικά διόδια» με «ηλεκτρονικό σύστημα». Όχι φθηνότερα, ούτε φυσικά κατάργησή τους. «Αναλογικά»…

Ότι η ανεργία «μειώνεται», αλλά «μάσησαν» τα λόγια τους για το πώς μειώνεται: με στρατιές συμβασιούχων, με είλωτες του τουρισμού που δουλεύουν χωρίς ρεπό, με εργαζόμενους και εργαζόμενες χωρίς δικαιώματα, το εργατικό δυναμικό που θέλει σήμερα η άρχουσα τάξη, καταργώντας και αμαυρώνοντας κάθε κατάκτηση των εργατών.

Ότι «δεν έχουν άλλα περιθώρια» για τη Spider και για τις υπόλοιπες εταιρίες που άφησαν χιλιάδες εργαζόμενους απλήρωτους, αφού πρώτα φυσικά μετέφεραν τα εργοστάσιά τους στο εξωτερικό, προτείνοντάς τους να… συνεταιριστούν με τα πρώην αφεντικά τους. Τρομερή αντίληψη για την «κοινωνική οικονομία» που ευαγγελίζονται.

Ότι δεν τρέχει και τίποτα που θα ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, γιατί «έτσι γίνεται πλέον». Όποτε παραμύθια περί ανοίγματος του φακέλου ΔΩΔΩΝΗ…

Αυτή η αντιδραστική τομή που επιχειρούν δεν πρέπει να περάσει.

Η ουσία του συνθήματος «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» είναι πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ, για ένα πολύ απλό λόγο. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες είναι η δύναμη που κινεί τη μηχανή και χωρίς αυτούς, δεν κινείται τίποτα. Χαιρετίζουμε τη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε έξω από το χώρο του «αναπτυξιακού» συνεδρίου.

Συνεχίζουμε οργανωμένα και μαζικά με τα εργατικά δικαιώματα μπροστά, για την ειρήνη, για τις λαϊκές ελευθερίες και τη λαϊκή κυριαρχία, ανατροπή της ευρωμνημονιακής επίθεσης κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ, των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και της επιτροπείας. Ήττα και ανατροπή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλου του αστικού ευρωμνημονικού μπλοκ, από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, με τη συμβολή και την ισχυροποίηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

γραφείο περιοχής Ηπείρου

συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer