Μαζί Γαλιατσάτος - Κεκάτος στην Τουριστική Επιτροπή
Δεν θα συμμετάσχει στο National Wedding Show του Λονδίνου ο Δήμος Κεφαλλονιάς
Τουρισμός
25/09/2017 | 17:06

Της Γιάννας Κουλουμπή

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κ. Σπύρου Γαλιατσάτου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλλονιάς, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος». Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η συμμετοχή ή μη του Δήμου (σε συνεργασία με επιχειρήσεις που θα εκδήλωναν ενδιαφέρον) στην έκθεση NATIONAL WEDDING SHOW στο Λονδίνο 21-22 Οκτωβρίου. Επίσης, έγινε ενημέρωση σχετικά με τα Πρωτόκολλα Συνεργασίας με την Περιφέρεια Rhein Neckar Kreis της Γερμανίας και με το Δήμο Dobrich της Βουλγαρίας.

Σημαντική αρχικά ήταν η τοποθέτηση του κ.. Γαλιατσάτου, ο οποίος επικεντρώθηκε στην επιτυχία της συνεργασίας με την ryanair και τη σύνδεση με Φρανκφούρτη από το 2018, την αύξηση των αφίξεων συνολικά σε όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αλλά και τις πολύ καλές προσπάθειες που καταβάλλονται συνεχώς σε επίπεδο προβολής των νησιών μας, προσπάθειες που ήδη έχουν «πιάσει τόπο» και έπεται συνέχεια.

Στο υπόλοιπο της συζήτησης, ο κ. Κεκάτος ενημέρωσε τους αρκετούς συμμετέχοντες σχετικά με την συνεργασία του Δήμου Κεφαλλονιάς με την Γερμανία και την Βουλγαρία, ενώ έδωσε το λόγο και σε επιχειρηματίες που ασχολούνται με το κομμάτι του Γάμου στο νησί μας, ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη συμμετοχή ή μη του Δήμου στην έκθεσηNATIONAL WEDDING SHOW στο Λονδίνο, 21-22 Οκτωβρίου. Στο σημείο αυτό αξίζει να ειπωθεί ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς ήταν πρόθυμος να αναλάβει το κόστος για ένα περίπτερο 6 τ. μ. στην έκθεση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα είχαν την ευθύνη να το διαμορφώσουν όπως εκείνοι θεωρούσαν χρήσιμο. Τελικώς και μετά από συζήτηση αρκετής ώρας αποφασίστηκε να μην υπάρξει συμμετοχή λόγω έλλειψης χρόνου προετοιμασίας για την εν λόγω έκθεση.

Κλείνοντας, να πούμε πως εξέφρασαν απόψεις για όλα τα θέματα που αναπτύχθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κράνης, κ. Νιφοράτος, ο πρόεδρος των ξενοδόχων, κ.Τιμοθεάτος, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικο΄τα Ταμείου, κ. Λευκαδίτης, οι επιχειρηματίες κύριοι Μεταξάτος και Παντελειός κ.ά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer