Δεν δαγκώνει
Κοινωνία
08/08/2019 | 13:24

Τα αποτελέσματα της σαδιστικής παρατήρησής μου απογοητευτικά!

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών δεν φορούσαν ζώνη!

Στους παραβάτες συγκαταλέγονται όλες οι οδηγικές φυλές και αμφότερα τα φύλα.Τουρίστες (Έλληνες και ξένοι), επαγγελματίες οδηγοι(ταξιτζήδες, μεταφορείς, οδηγοί πούλμαν), ντόπιοι και φυσικά όλοι σχεδον οι οδηγοί των οχημάτων δημοσίου συμφέροντος(υπάλληλοι του δήμου, αστυνομικά οχήματα κ.α).

Οι περισσότεροι παραβάτες ήταν οι ηλικιακές άκρες…είτε πολύ νέοι είτε πολύ μεγάλοι.

Οι γυναίκες επίσης ήταν περισσότερες!!!!

Τραγικό, απαράδεκτο, αδιανόητο,ασύλληπτο εν έτει 2019 να επικρατεί αυτή η κατάσταση.

Μιλάμε για ένα τουριστικό μέρος , στο αποκορύφωμα της σεζόν, σε ένα άκρως προβληματικό οδικό δίκτυο, με την πλειονότητα των οδηγών να μην γνωρίζουν τους δρόμους κι όμως να απαξιώνουν την στοιχειώδη υποχρέωση της ζώνης ασφαλείας.

Η αστυνομία απούσα. Μάλλον το να κυνηγάνε τους καπνιστές είναι πολύ σοβαρότερο ζήτημα από το να επιβάλλουν την τάξη και να τιμωρούν ή έστω να νουθετούν τους  “μελλοθάνατους” της ασφάλτου.

Τι είναι πιο σημαντικό τελικά?…να με ελέγχει η αστυνομία εάν έχω κάρτα καυσαερίων σε ένα Αργοστόλι που μυρίζει σαν βόθρος ή να με “πετσοκόβει” στην κυριολεξία εάν δεν φοράω ζώνη,  εάν δεν σέβομαι πρωτίστως τον εαυτό μου και τους συνεπιβάτες μου και δευτερευόντως τους άλλους?.

Βέβαια το θέμα της ζώνης δεν εμπίπτει κατά την ταπεινή μου γνώμη στον βούρδουλα και την απειλή της τιμωρίας και του προστίμου. Αφορά κατά κύριο λόγο την παιδεία και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την καθημερινοτητά μας.

Η κίνηση της τοποθέτησης της ζώνης οφείλει να γίνεται μηχανικά, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρις αντιπερισπασμούς και ενδοιασμούς.

Δένεσαι με αυτήν όπως δένεσαι και με την αυτονόητη επιθυμία για ασφάλεια και προστασία.

Φορέστε την ζώνη επιτέλους…δεν θα σας δαγκώσει!

 

Μαρκάτος Αναστάσιος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer