Οι γιορτές φτάνουν και την τιμητική τους έχουν τα κάθε λογής γλυκίσματα. Ωστόσο αυτά για τα οποία τρελαίνονται μικροί και μεγάλοι είναι τα σοκολατένια γλυκά.
Μπορεί τα ζαχαροπλαστεία να έχουν μεγάλη ποικιλία από αυτά, εμείς όμως σας έχουμε μία εύκολη και οικονομική συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας!
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. λικέρ μαστίχας (ή όποιο άλλο λικέρ ταιριάζει στις γεύσεις σας)
Τρούφα, τριμμένη καρύδα, κακάο ή ό,τι άλλο θέλετε για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπεν μαρί λιώνετε την σοκολάτα και τη ζάχαρη άχνη σε πολύ σιγανή φωτιά.
Μόλις λιώσει το μείγμα σοκολάτας-ζάχαρης, ρίχνετε το βούτυρο και το λικέρ και ανακατεύετε σιγά σιγά.
Όταν ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά, αποσύρετε από τη φωτιά και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει και να “δέσει”.
Από το μείγμα που πλέον έχει σφίξει αρκετά, παίρνετε κουταλιές με ένα κουταλάκι του γλυκού και τις κάνετε μικρά σβολαράκια.
Σε μικρά πιατάκια ξεχωριστά, βάζετε σκόνη κακάο, τριμμένη καρύδα, τριμμένο καρύδι ή ό,τι άλλο σας αρέσει, και περνάτε με τα παραπάνω υλικά τα σβολαράκια γύρω γύρω μέχρι να καλυφθούν.
Τα τρουφάκια σας είναι έτοιμα! Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: mothersblog.gr