Χορωδία Αργοστολίου: Έφυγε από τη ζωή ο πρώτος Μεγάλος μας Μαέστρος Βασίλης Μουντάκης
Πολιτισμός
22/05/2024 | 12:47

Η Οικογένεια της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου με πόνο και θλίψη αποχαιρετά σήμερα τον Πρώτο και επί 30 χρόνια Μαέστρο και δάσκαλό της

                                     Β α σ ί λ η  Μ ο υ ν τ ά κ η ,

                      που έφυγε από κοντά μας χθες 21 Μαΐου 2024 .

Ο Βασίλης Μουντάκης ήταν από τους ιδρυτές , ο πρώτος και επί 30 χρόνια μαέστρος , της Χορωδίας Αργοστολίου .

Επί 30 χρόνια ( 1980 – 2010 ) με μόνο κίνητρο , όφελος και κέρδος την αγάπη του για το χορωδιακό τραγούδι , την αγάπη που εισέπραττε από τους χορωδούς και μουσικούς του , αλλά και του μουσικόφιλου κοινού του νησιού μας και όπου αλλού παρουσιαζόμασταν , ο Μαέστρος μας , ακούραστα ένωσε , δίδαξε , καθοδήγησε και διεύθυνε την Χορωδία μας .

Με μαέστρο τον Βασίλη Μουντάκη , η χορωδία μας έγραψε λαμπρές σελίδες στην μουσική και χορωδιακή ιστορία της Κεφαλονιάς .

Υπό την διεύθυνσή του τραγουδήσαμε σε πάρα πολλές συναυλίες στο νησί , σε πολλά φεστιβάλ σε πόλεις της Ελλάδας και σχεδόν σε όλη την Ευρώπη , εκπροσωπώντας το νησί μας και το Κεφαλονίτικο τραγούδι με το ιδιαίτερο γνήσιο ηχόχρωμά του , που εκείνος μας έμαθε .

Με τραγούδια που εκείνος μας δίδαξε και διεύθυνε , ηχογραφήσαμε 2 δίσκους με Κεφαλονίτικα τραγούδια και μελίσματα , αφήνοντας τα παρακαταθήκη για τους μουσικούς και χορωδούς του μέλλοντος .

Για την προσφορά του τιμήθηκε από πολλούς φορείς και διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό , αλλά και από την Ένωση Χορωδιών Ελλάδας ,

Εκφράζουμε τα ολόθερμα , ολόψυχα συλλυπητήρια όλων μας στην αγαπημένη οικογένειά του , την σύζυγο Μαρία και τις κόρες του Αναστασία και Ιωάννα .

Στην εξόδιο  ακολουθία του θα είμαστε όλοι εκεί να ψάλλουμε , όπως εκείνος μας έμαθε .

Θα μείνει μέσα μας πάντα ζωντανός και οδηγός για την συνέχεια της πορείας μας , για το τραγούδι μας , την χορωδία μας και την Κεφαλονιά μας .


Ο Γεράσιμος Ιλινόιου- Τσουρούφλης, μέλος της μαντολινάτας της Χορωδίας Αργοστολίου υπό τη διεύθυνση του αείμνηστου Βασίλη Μουντάκη έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: 

Λυπήθηκα πολύ στο άκουσμα της είδησης πως ο Βασίλης Μουντάκης, μαέστρος για 30 χρόνια της Χορωδίας Αργοστολίου, δεν είναι πια κοντά μας.

Αυθεντική μορφή του παλιού Αργοστολιού, ωραίος άνθρωπος, κεφαλονίτης σε όλα του, πήγε να συναντήσει τον Μάκη, η παρέα του οποίου τόσο πολύ του είχε λείψει.

Καλό σου ταξίδι Μαέστρο. Σ’ ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες.


Νικόλας Βαλλιανάτος: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Μουντάκης -Υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος τον Επτανησιακό Πολιτισμό

Έφυγε από κοντά μας ένας αγαπητός συμπολίτης που υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος τον Επτανησιακό Πολιτισμό και ειδικότερα την μουσική και το χορωδιακό τραγούδι, ο μαέστρος Βασίλης Μουντάκης.

Από τα νεανικά του χρόνια υπήρξε διακεκριμένος μουσικός της Φιλαρμονικής Σχολής, χορωδός σε διάφορα σχήματα και για πολλά χρόνια μαέστρος της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου.

Ο Βασίλης Μουντάκης διατήρησε και καλλιέργησε το χορωδιακό τραγούδι μεταβιβάζοντας ακέραια την μουσική μας παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Στο άκουσμα των χορωδιακών μας σχημάτων και ειδικά της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου πάντα θα μας έρχεται στην μνήμη η μορφή και η προσφορά του.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τη σύζυγό του Μαρία και τις κόρες του.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer