Ένα γλυκό με μπισκοτένια βάση, καρδιά από τυρί, μεθυσμένο με λικέρ καφέ και επικάλυψη καραμέλα
Cheesecake με Baileys
Μαγειρική
23/11/2014 | 19:10

Ένα γλυκό με μπισκοτένια βάση, καρδιά από τυρί, μεθυσμένο με λικέρ καφέ και επικάλυψη καραμέλα.

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 200γρ. μπισκότα digestive ή πτι-μπερ
  • 120γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο

    Για την κρέμα:

  • 250γρ. μασκαρπόνε ή Philadelphia
  • 300γρ. ανθότυρο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2/3 φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη και αλεσμένη
  • ½ φλιτζάνι Baileys
  • 1 κουτ. σούπας κακάο (για το πασπάλισμα)

    Για την καραμέλα:

  • 100γρ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας νερό
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας Baileys

Εκτέλεση:

  • Χτυπάτε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σαν πούδρα και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Απλώνετε το μίγμα σε μια φόρμα για τάρτες με αποσπώμενο πάτο, σκεπασμένη με λαδόκολλα και ισιώνετε καλά την επιφάνεια. Τη διατηρείτε στο ψυγείο.
  • Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα τυριά. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και το ποτό. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα πάνω από τη βάση των μπισκότων.
  • Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 50 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει μέσα στο σβηστό φούρνο.
  • Όταν κρυώσει εντελώς, το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 10 ώρες πριν το σερβίρετε.
  • Ετοιμάζετε τη σάλτσα καραμέλας: σε βαρύ βαθύ τηγάνι λιώνετε τη ζάχαρη με το νερό. Όταν η καραμέλα πάρει το χρώμα του μελιού, απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος (προσοχή γιατί πιτσιλάει και καίει!).
  • Ξαναβάζετε τη σάλτσα στη φωτιά για μερικά λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας το μίγμα καλά με αβγοδάρτη.
  • Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτετε το Baileys.
  • Για να σερβίρετε το cheesecake, το μεταφέρετε από τη φόρμα σε πιατέλα, το πασπαλίζετε με το κακάο και το περιχύνετε με τη σάλτσα καραμέλας.
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ