Ένα γλυκό με μπισκοτένια βάση, καρδιά από τυρί, μεθυσμένο με λικέρ καφέ και επικάλυψη καραμέλα
Cheesecake με Baileys
Μαγειρική
23/11/2014 | 19:10
Ένα γλυκό με μπισκοτένια βάση, καρδιά από τυρί, μεθυσμένο με λικέρ καφέ και επικάλυψη καραμέλα.
Υλικά:
Για τη βάση:
- 200γρ. μπισκότα digestive ή πτι-μπερ
- 120γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
Για την κρέμα:
- 250γρ. μασκαρπόνε ή Philadelphia
- 300γρ. ανθότυρο
- 100γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 2/3 φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη και αλεσμένη
- ½ φλιτζάνι Baileys
- 1 κουτ. σούπας κακάο (για το πασπάλισμα)
Για την καραμέλα:
- 100γρ. ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας νερό
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας Baileys
Εκτέλεση:
- Χτυπάτε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σαν πούδρα και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο.
- Απλώνετε το μίγμα σε μια φόρμα για τάρτες με αποσπώμενο πάτο, σκεπασμένη με λαδόκολλα και ισιώνετε καλά την επιφάνεια. Τη διατηρείτε στο ψυγείο.
- Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα τυριά. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
- Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και το ποτό. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα πάνω από τη βάση των μπισκότων.
- Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 50 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει μέσα στο σβηστό φούρνο.
- Όταν κρυώσει εντελώς, το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 10 ώρες πριν το σερβίρετε.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα καραμέλας: σε βαρύ βαθύ τηγάνι λιώνετε τη ζάχαρη με το νερό. Όταν η καραμέλα πάρει το χρώμα του μελιού, απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος (προσοχή γιατί πιτσιλάει και καίει!).
- Ξαναβάζετε τη σάλτσα στη φωτιά για μερικά λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας το μίγμα καλά με αβγοδάρτη.
- Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτετε το Baileys.
- Για να σερβίρετε το cheesecake, το μεταφέρετε από τη φόρμα σε πιατέλα, το πασπαλίζετε με το κακάο και το περιχύνετε με τη σάλτσα καραμέλας.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
19:09
15:10