Οι σπιτικές ψαροκροκέτες είναι μία εύκολη συνταγή με πουρέ πατάτας
Σπιτικές ψαροκροκέτες
Μαγειρική
24/11/2014 | 12:31
Οι σπιτικές ψαροκροκέτες είναι μία εύκολη συνταγή με πουρέ πατάτας.
Υλικά:
- 450 γρ. μπακαλιάρο
- 450 γρ πουρέ πατάτας
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 αυγό (χτυπημένο)
- λίγο λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-190 βαθμούς Κελσίου.
- Βάλτε τον μπακαλιάρο σε ένα ταψί και ψήστε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.
- Βγάλτε τον μπακαλιάρο από τον φούρνο και αφήστε τον να κρυώσει. Μετά ξεφλουδίστε και βγάλτε τυχόν κόκαλα και πλάστε τον σε κομμάτια.
- Ανακατέψτε τον μπακαλιάρο με τον πουρέ πατάτας, το μαϊντανό, το αυγό λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Πλάστε το μείγμα και φτιάξτε 8-12 ψαροκροκέτες ανάλογα με το πόσο μεγάλα τα θέλετε.
- Βάλτε τις ψαροκροκέτες στο ψυγείο για μία ώρα.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τις ψαροκροκέτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Tips
Σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας ή με μαγιονέζα και μουστάρδα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:49