Οι σπιτικές ψαροκροκέτες είναι μία εύκολη συνταγή με πουρέ πατάτας
Σπιτικές ψαροκροκέτες
Μαγειρική
24/11/2014 | 12:31

Οι σπιτικές ψαροκροκέτες είναι μία εύκολη συνταγή με πουρέ πατάτας.

Υλικά:

  • 450 γρ. μπακαλιάρο
  • 450 γρ πουρέ πατάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 αυγό (χτυπημένο)
  • λίγο λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-190 βαθμούς Κελσίου.
  2. Βάλτε τον μπακαλιάρο σε ένα ταψί και ψήστε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.
  3. Βγάλτε τον μπακαλιάρο από τον φούρνο και αφήστε τον να κρυώσει. Μετά ξεφλουδίστε και βγάλτε τυχόν κόκαλα και πλάστε τον σε κομμάτια.
  4. Ανακατέψτε τον μπακαλιάρο με τον πουρέ πατάτας, το μαϊντανό, το αυγό λίγο αλάτι και πιπέρι.
  5. Πλάστε το μείγμα και φτιάξτε 8-12 ψαροκροκέτες ανάλογα με το πόσο μεγάλα τα θέλετε.
  6. Βάλτε τις ψαροκροκέτες στο ψυγείο για μία ώρα.
  7. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τις ψαροκροκέτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Tips

Σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας ή με μαγιονέζα και μουστάρδα.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ