Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο
“Άστραψε και βρόντηξε” ο Λούκας για το Δράπανο -Άφησε υπονοούμενα η Αντιπολίτευση που μετά πήρε πίσω
Πολιτική
21/12/2017 | 08:42

“Είμαι ευτυχής που βρήκατε κι ένα σκάνδαλο για εμένα” ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αργοστολίου και υπευθύνου για τη λειτουργία του κοιμητηρίου του Δραπάνου, κ. Λούκα Νιφοράτου, ο οποίος, μετά τα όσα άφησε να εννοηθούν μερίδα της αντιπολίτευσης για χρήματα που δεν καταλήγουν στον Δήμο Κεφαλλονιάς, προσήλθε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και έκανε δυναμική παρέμβαση.

Το εντυπωσιακό πάντως δεν ήταν το γεγονός ότι ο κ. Νιφοράτος απάντησε με στοιχεία για το υποτιθέμενο κυλικείο που τελικά είναι κελί και απλώς προσφέρει νερό, τουαλέτα και καθαριότητα στους πιστούς, αλλά τα όσα είπε για την κατάσταση που παρέλαβε από τους προηγούμενους…

“Παραλάβαμε ένα κοιμητήριο με βρώμικη ιστορία από πίσω, έχουνε πάει σε βίλες κάγκελα, έχουνε πουληθεί σε παλιατζίδικα κάγκελα, αλλά δεν ιδρώσατε….δεν ιδρώσατε!” είπε αρχικά προκαλώντας τις αντιδράσεις του κ. Σαμούρη, και συνέχισε “βρήκα μια κατάσταση πολύ άσχημη, κάναμε πολλά σχέδια και μελέτες πως θα αναμορφώσουμε αυτόν τον χώρο… πως θα εξυπηρετήσουμε τον πόνο του κάθε ένα, αναγκαστήκαμε να βάλουμε συστήματα συναγερμού, μάλιστα οι Ληξουριώτες με κάλεσαν να τους πω πως καταφέραμε αυτό το θαύμα ( δηλαδή να αντιμετωπιστούν οι κλοπές και οι φθορές…) “.

“Βρήκαμε έναν χὠρο, το κελί της εκκλησίας, και το φτιάξαμε, ήταν παράνομο, αυθαίρετο, βρὠμικο, μόνο πεθαμένους δεν βρήκαμε μέσα!”είπε φορτισμένος ο κ. Νιφοράτος συμπληρώνοντας “ο, τι φανταστείτε είχε θαμμένο εκεί μέσα! “.

Είπε επίσης ότι πρόκειται για κελί, δεν είναι κυλικείο, παρέχει νερό, καθαριότητα, τουαλέτα στους εκκλησιαζόμενους.. παρέχει για τα μνημόσυνα χώρο και νερό γιατί καφέ -ζάχαρες φέρνουν οι ίδιοι οι πιστοί. Ως προς την πληρωμή, όταν ρωτούσαν οι πιστοί, οι υπεύθυνοι τους απαντούσαν αν θέλουν να αφήσουν κάτι ως τάμα στην Παναγία και άφηναν στο παγκάρι με το όνομά τους σε περίπτωση που γίνει έλεγχος. Η επιτροπή που ανοίγει το παγκάρι τα παραδίδει όλα στον Δήμο Κεφαλλονιάς.

Ο κ. Νιφοράτος, μετά την αρχική του τοποθέτηση και την αναστάτωση που ακολούθησε με πολλές αψιμαχίες ανάμεσα στους κυρίους Ανουσάκη, Τζωρτζάτο και Σαμούρη , είπε με νόημα “εγώ είμαι υπεύθυνος για το κοιμητήριο τώρα και ας αναλογιστεί ο καθένας τις πράξεις του παρελθόντος… να βουτήξει τη γλώσσα του στο μυαλό του, αλλά και στην τσέπη του….!”

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer