Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος
Άρθρο παρέμβαση του Ανδρέα Κωνσταντάτου για τη Θεοπεφτάτου: Το «χούι» φεύγει τελευταίο
Ανδρεας Κωνσταντατος
27/12/2018 | 14:48

Μια λαϊκή παροιμία λέει «πρώτα φεύγει η ψυχή και έπειτα το χούι». Κι αυτό συμβαίνει με την κυβέρνηση. Τα δυο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέβηκαν στην εξουσία μέσα από ένα πρωτοφανή λαϊκισμό, ψέμματα και διχασμό της κοινωνίας.

Και τώρα παρ ότι, βρίσκονται σε πορεία εξόδου από την εξουσία ακολουθούν την ίδια πολιτική.

Ο κ. Καμμένος εξακολουθεί να κοροϊδεύει το κόμμα του και τους ελάχιστους ψηφοφόρους που του απέμειναν, σ’ ένα κορυφαίο εθνικό ζήτημα, όπως το σκοπιανό. Από την Κύπρο, δήλωσε ότι «δεν μου το επιτρέπει ούτε η ιστορία, ούτε η υπηρεσία μου στο ΥΠΕΘΑ να συναινέσω στην παράδοση του όρου της Μακεδονίας».

Και αφού δεν το επιτρέπει η …ιστορία σου γιατί την αμαυρώνεις και στηρίζεις μια κυβέρνηση που παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας, θα ρωτούσε ο μέσος πολίτης;

Αυτή την ερώτηση πρώτα από όλους, την έκαναν οι χιλιάδες ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ του 2015 και επειδή δεν πήραν σοβαρή απάντηση, έγιναν καπνός.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Καμμένος, ακολουθεί μια τακτική εμπαιγμού της κοινής γνώμης ελπίζοντας πως κάποιοι θα τον πιστέψουν. Γι αυτό και δεν μιλά πια για «παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας», αλλά χρησιμοποιεί τη φράση «παράδοση του όρου Μακεδονία» για να …γλυκάνει λίγο την πικρή ιστορία της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην Κεφαλονιά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Θεοπεφτάτου, αποκάλεσε «φασίστες» τους πολίτες της περιοχής Θηνιάς που διαφώνησαν με την πολιτική της, να «σπάσει» στα τρία το δήμο Κεφαλονιάς και διαμαρτυρήθηκαν στο γραφείο της.

Τους καθύβρισε ως ακροδεξιούς, για να πάρει, μια δικαιολογημένα οργισμένη απάντηση των πολιτών του νησιού. «Μπροστά στο κομματικό σας συμφέρον δεν διστάσατε να αποκαλέσετε ακροδεξιούς και φασίστες τους πολίτες της περιοχής της Θηνιάς που σας επισκέφθηκαν αυθόρμητα για να διαμαρτυρηθούν για την ενδεχόμενη αλλαγή του χωροταξικού στην Κεφαλονιά και τις συνέπειες που θα έχει αυτό για την καθημερινότητά τους, αλλά και να σας καταθέσουν 447 υπογραφές, το σύνολο δηλαδή σχεδόν των κατοίκων της Θηνιάς. Ήταν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους, οικογενειάρχες, επιχειρηματίες, ναυτικοί, αγρότες, συνταξιούχοι…».

Η κα Θεοπεφτάτου όμως δεν έκανε τίποτε άλλο, παρά να ακολουθήσει το δόγμα Τσίπρα, που εφαρμόστηκε και στους μαθητές που διαμαρτύρονταν για τη συμφωνία των Πρεσπών, «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι ακροδεξιός».

Πρόκειται για μια πολιτική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποίησης των πολιτικών αντιπάλων, προκειμένου να αδρανοποιηθούν, μια πολιτική που εχει τις ρίζες της στα αυταρχικά φασιστικά καθεστώτα του μεσοπολέμου, αλλά έχει καταστεί δυστυχώς, κυρίαρχη και σε νέο απολυταρχικά καθεστώτα, όπως εκείνο της Βενεζουέλας, του «φίλου» Μαδούρο.

Το να πέφτει ένα κόμμα από την εξουσία είναι πολιτικά φυσιολογικό, το να βυθίζεται στο λαϊκισμό, τα ψέμματα και το διχασμό μπας και διασωθεί, είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία και ευτελιστικό για τα πρόσωπα.

Γενικώς, αυτό με το «χούι» σας, πρέπει να το δείτε εκεί στην κυβέρνηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ