Με δήλωση συνηγόρων
Μία καταδίκη και μία απαλλαγή για το σκάνδαλο «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» στην τ. Νομαρχία Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Πολιτική
16/01/2020 | 19:32

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Την απόφασή του ανακοίνωσε σήμερα το 3μελες Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, για το περίφημο σκάνδαλο «Πάμε Στοίχημα» της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΝΑΚΙ), καταδικάζοντας τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων. Η γυναίκα τέως υπάλληλος της ΝΑΚΙ απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

Να θυμίσουμε ότι το 2011 δύο, τέως πλέον, υπάλληλοι της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και συγκεκριμένα της οικονομικής διεύθυνσης συνελήφθησαν, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων της υπηρεσίας, ενώ κατηγορήθηκαν και για πλαστογραφία και απάτη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που ακούστηκαν, αλλά και την ομολογία του καταδικασθέντος τέως υπαλλήλου, ο ίδιος πλαστογραφούσε επιταγές για οφειλές της υπηρεσίας προς προμηθευτές, τις οποίες ακολούθως εισέπραττε. Εν συνεχεία τα χρήματα, αξίας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ συνολικά, τα «τζογάριζε» στο «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» του ΟΠΑΠ, εξ ου και η ονομασία του σκανδάλου, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σήμερα, λοιπόν, μετά από σειρά αναβολών, το δικαστήριο κατέληξε στην ως άνω απόφαση απαλλάσσοντας των κατηγοριών την μία κατηγορούμενη και καταδικάζοντας τον άλλο, για πλαστογραφία και απάτη, σε 9 χρόνια κάθειρξη με αναστολή. Κατά της εν λόγω ποινής ο καταδικασθέντας αναμένεται να καταθέσει έφεση.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι της τέως υπαλλήλου, η οποία απαλλάχθηκε, κκ. Γιάννης Λυκούδης και Μαριάννα Λεωνιδάκη μιλώντας στο ekefalonia δήλωσαν τα εξής: «Από την αρχή της υπόθεσης, έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση της δικαιοσύνης, πιστεύαμε στην απαλλαγή της εντολέως μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα, έστω και με καθυστέρηση 8μιση περίπου ετών, η πίστη μας αυτή δικαιώθηκε και η ταλαιπωρία της εντολέως μας έλαβε τέλος

Κατόπιν τούτων φαίνεται πως μπαίνουν τίτλοι τέλους σε μία υπόθεση, που είχε συνταράξει την τοπική και συνολικά την ελληνική κοινωνία.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer