Προϋπολογισμού 248 χιλ. ευρώ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εγκρίθηκε από την 6η ΥΠΕ η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την αποκατάσταση των κέντρων υγείας της Κεφαλονιάς
Πολιτική
28/12/2020 | 18:38

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekefalonia η 6η ΥΠΕ ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών των Κέντρων Υγείας των νησιών του Ιονίου μεταξύ των οποίων και αυτά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 248.000€ για το σύνολο των Κέντρων Υγείας.

Το κέντρο υγείας της Ιθάκης

Να σημειωθεί ότι ήδη προ των εορτών η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα μιλώντας στην εκπομπή των Galaxians Ανδρέα Αρβανιτάκη και Γιάννα Κουλουμπή στον Ionian Galaxy, είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο έργο και τις ενέργειες που βρίσκονταν σε εξέλιξη για την υλοποίηση του.
Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο κείμενο της σύμβασης, που επισυνάπτεται παρακάτω, η αποκατάσταση δύο νησί μας αφορά τα Κέντρα Υγείας σε Αργοστόλι, Σάμη και αυτό της Ιθάκης με προϋπολογισμό 74.400 €.
Πρόκειται για μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Αυτό που μένει τώρα είναι να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό η υπογραφή της και οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες ώστε να υπάρξει ανάδοχος και το έργο να υλοποιηθεί ώστε να αναβαθμιστεί η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα νησιά μας.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της προγραμματικής σύμβασης. Διαβάστε το εδώ.

Το κέντρο υγείας στη Σάμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ