Απάντηση του Υπουργού για τις οι διώξεις λόγω των κινητοποιήσεων ενάντια στην εγκατάσταση Ανεμογεννητριών
Πολιτική
02/12/2021 | 22:03

Να σταματήσουν οι διώξεις λόγω των κινητοποιήσεων ενάντια στην εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στην Κεφαλλονιά είχαν ζητήσει, πριν λίγες ημέρες, με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υποδομών – Μεταφορών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης.

Στην απάντηση, του ο αρμόδιος υπουργός επισημαίνει:

Σε απάντηση της υπ’ αριθ.: 729/29-10-2021 Ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων οι βουλευτής κ.κ. Ν. Καραθανασόπουλος & Ν. Παπαναστάσης, με θέμα: «Να σταματήσουν οι διώξεις λόγω των κινητοποιήσεων ενάντια στην εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στην Κεφαλονιά», σας γνωρίζουμε-κατά λόγo αρμοδιότητας- τα ακόλουθα:

Θεμελιώδη αρχή του πολιτεύματός μας, αποτελεί η ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητον της Δικαιοσύνης (άρθρα 26,87,88 και 90 του Συντάγματος). Οι δικαστικές αρχές ασκούν το έργο τους με απόλυτη ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση των πληροφοριών και των στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους, την τυχόν αξιοποίησή τους και περαιτέρω ενέργειές τους.
Υποδείξεις στο έργο των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών από τον Υπουργό Δικαιοσύνης θα συνιστούσε ανεπίτρεπτη –συνταγματικά- παρέμβαση και θα παραβίαζε τις ανωτέρω θεμελιώδεις αρχές.
Κατά τα λοιπά, αρμόδιος να σας ενημερώσει επί των θεμάτων που τίθενται είναι ο συνερωτώμενος Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών.

Κωσταντίνος Τσιάρας
Υπουργός Δικαιοσύνης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ