Αγγελική Βουτσινά: Η Κεφαλονίτισσα γιατρός που διαπρέπει στη Βαρκελώνη!
Γυναίκα
09/02/2023 | 11:25

Η νεαρή Κεφαλονίτισσα Ιατρός Αγγελική Βουτσινά διακρίθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, σε ένα από τα κορυφαία και παλαιότερα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Κοσμητικής Ιατρικής στην Ευρώπη. Η Δρ Αγγ. Βουτσινά αποφοίτησε πρώτη από την Ιατρική Σχολή του Comenius University in Bratislava και τώρα αριστεύει στο Master της, λαμβάνοντας τιμητική πρόσκληση να διδάξει τους νέους Μεταπτυχιακούς του University of Barcelona στο θέμα της Αντιγήρανσης.

 

Το ekefalonia.gr μίλησε μαζί της για την πορεία της στο τομέα της Κοσμητικής Ιατρικής και φυσικά για την Κεφαλονιά μας.

 

– Αγγελική, αν και πολύ νέα στην ηλικία, το βιογραφικό σου είναι πλούσιο. Θέλεις να μας πεις δυο λόγια γι΄αυτο;

 

Ναι, φυσικά. Η αγάπη μου για την Ιατρική με οδήγησε στο Comenius University in Bratislava. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, μου απονεμήθηκε το Special Award of Academic Excellence από τον Πρύτανη σε ειδική τελετή, για την ακαδημαϊκή μου αριστεία, καθώς και για το 1ο Βραβείο που έλαβα για την εργασία μου με θέμα τον Ιππόκαμπο (Νευροανατομία). Έχω πραγματοποιήσει τμήμα της ιατρικής μου εκπαίδευσης στο κορυφαίο Imperial College Healthcare NHS Trust στο Λονδίνο και εργάστηκα στην Αγγλία αμέσως μετά την αποφοίτησή μου. Το 2019 επέστρεψα στο νησί μας, όπου και εργάστηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, στο Αργοστόλι. Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, όπου και έλαβα τιμητική πρόσκληση να διδάξω τους νέους μεταπτυχιακούς του Πανεπιστημίου στο θέμα της Αντιγήρανσης.

 

– Μίλησέ μας για το θέμα της διάλεξής σου στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

 

Στη διάλεξή μου μίλησα για το γονίδιο Klotho, με το οποίο ασχολήθηκα διεξοδικά κατά τη διάρκεια των Μεταπτυχιακών μου σπουδών. Θεωρείται το γονίδιο της νεότητας και σίγουρα θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην Ιατρική της Αντιγήρανσης τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Είναι ένα συναρπαστικό θέμα!

 

– Η σχέση σου, βέβαια, με την εκπαίδευση πάει πίσω στον χρόνο…

 

Ναι, καθώς πριν από την Ιατρική είχα τη θαυμάσια ευκαιρία να φοιτήσω στο ΠΤΔΕ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, από το οποίο αποφοίτησα πρώτη στο έτος μου. Ήταν φόρος τιμής στους γονείς μου, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην Εκπαίδευση και την υπηρετούν με μεγάλη αγάπη. Μετά από αυτό βέβαια, δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο δικό μου πάθος, την Ιατρική.

 

 

– Κάτι για το τέλος, σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην Κεφαλονιά;

 

Το νησί μας είναι πάντα στη σκέψη μου. Ήδη βρέθηκα εδώ επί δύο συναπτά έτη, όταν πραγματοποίησα το έτος της ειδικότητάς μου στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας, καθώς και την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο των Κεραμειών και στο Τμήμα Μικροβιολογίας και Ιατρικής Βιοπαθολογίας. Ήταν μεγάλη μου τιμή να συνεργαστώ με το προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που πραγματικά δίνει κομμάτι της ψυχής του για την εύρυθμη λειτουργία του. Θα είναι μεγάλη μου χαρά να ξαναγυρίσω κάποια στιγμή στον τόπο μας!

– Σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου και την τιμή να μας μιλήσεις, σου ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο κομμάτι της Κοσμητικής Ιατρικής και να μας κάνεις ακόμη περισσότερο υπερήφανους ως Έλληνες και Κεφαλλονίτες!

 

Εγώ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο, με υγεία!

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer