Ξανακούγεται το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών για να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή, αν και άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου λένε ότι ο πρωθυπουργός αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες.
Ανασχηματισμός εντός των ημερών… ή εκλογές;
Πολιτική
13/03/2011 | 10:17

Η απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής με τα 50 δισ. που θα πρέπει να παρουσιάσει αναλυτικά πως θα εξοικονομήσει μέχρι την 25η Μαρτίου αλλά και η ανοιχτή σύγκρουση κυβερνητικών στελεχών με συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, πυροδοτούν σενάρια για σοβαρές πολιτικές εξελίξεις το αμέσως προσεχές διάστημα.

Μάλιστα, ξανακούγεται το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών για να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή, αν και άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου λένε ότι ο πρωθυπουργός αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες.

Το άλλο σενάριο που ακούγεται έντονα (έχει κλειδώσει αναφέρει η Real Νews) είναι αυτό του ανασχηματισμού εντός των επομένων ημερών και πριν την Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου.

Κλειδί σε αυτό το σενάριο είναι το αν θα αλλάξει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από υπουργός Οικονομικών. Αν δεν αλλάξει, τότε εκτιμάται ότι δεν θα έχει νόημα ο όποιος ανασχηματισμός και για αυτό δεν θα γίνει. Αν όμως αλλάξει, τότε αναμένεται να ακολουθήσει ένα μεγάλο ντόμινο.

Όπως επισημαίνεται, σε περίπτωση μετακίνησης του Παπακωνσταντίνου σε άλλο υπουργείο, επικρατέστερος για υπουργός Οικονομικών φέρεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Επιπλέον για το οικονομικό επιτελείο ακούγονται και τα ονόματα του Γιώργου Φλωρίδη και της Βάσως Παπανδρέου, ενώ πιθανή φέρεται και η αξιοποίηση στελεχών όπως του Πάρη Κουκουλόπουλου και του Κώστα Καρτάλη.

Ερωτηματικό είναι τι αλλαγές θα γίνουν με τους κορυφαίους υπουργούς, όπως είναι οι Γιάννης Ραγκούσης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Χρήστος Παπουτσής, Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Ρέππας, Άννα Διαμαντοπούλου και Λούκα Κατσέλη. Τέλος, ενδιαφέρον προκαλεί η τύχη προσωπικών επιλογών του Γ. Παπανδρέου, όπως είναι η Τίνα Μπιρμπίλη, ο Δημήτρης Δρούτσας και ο Παύλος Γερουλάνος.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι το σοβαρό πρόβλημα συντονισμού που παρατηρείται θα κληθεί να λύσει ο Γιάννης Ραγκούσης, πιθανότατα αναβαθμιζόμενος σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ωστόσο, ερωτηματικό είναι τι θα γίνει σε αυτήν την περίπτωση με τον Θόδωρο Πάγκαλο. Και κάπως έτσι, τα σενάρια σε κυριακάτικες εφημερίδες δίνουν και παίρνουν, με το επιπρόσθετο στοιχείο ότι δεν αποκλείεται να δούμε και αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς σε κρίσιμα πόστα, που δεν θα έχουν το άγχος του σταυρού και άρα τον φόβο της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Πηγή: star.gr Check out rattle on homework help try this portal facebook, and follow them on twitter rattlepoetry

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer