Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζει 15.000 απολύσεις στο κλάδο
Ανακοίνωση ΔΑΣ ΟΤΑ για τους Συμβασίούχους του Δήμου
Πολιτική
30/05/2017 | 07:07

Η ΔΑΣ ΟΤΑ του Δήμου Κεφαλονιάς καλεί το ΔΣ του τοπικού σωματείου των ΟΤΑ σε έκτακτη συνεδρίαση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζει 15.000 απολύσεις στο κλάδο και αυτό πρέπει να αντιπαλευτεί με οργανωμένο αγώνα. Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και αξιοποιεί, ουσιαστικά, την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καλλιεργώντας κλίμα αναμονής και προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ των συμβασιούχων. Η υποκριτική στάση της ΚΕΔΕ, που το προηγούμενο διάστημα καλούσε τη κυβέρνηση να απολύσει τους συμβασιούχους και η απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ να αφήνει συνδικαλιστικά ακάλυπτους τους συμβασιούχους, αξιοποιούνται δεόντως.

Κόντρα στην πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου, να βάλουμε φραγμό στο πέταγμα των συμβασιούχων στην ανεργία, να αντιδράσουμε στις επιπτώσεις σε μια σειρά υπηρεσίες των δήμων για τις λαϊκές οικογένειες που τις χρησιμοποιούν. Ο αγώνας πρέπει να δοθεί από κοινού από όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

Προτείνουμε:

  1. Να προσυπογράψουμε την πρόταση νόμου που θα καταθέσουν ταξικά συνδικάτα των ΟΤΑ και Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  2. Τη μέρα που θα δημοσιευτεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να προκηρυχθεί και από το τοπικό πρωτοβάθμιο σωματείο απεργία στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής, με πανελλαδική κινητοποίηση.
  3. Να δημιουργηθεί Επιτροπή Συμβασιούχων στο Δήμο Κεφαλονιάς και να στηριχθεί η κεντρική Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάζει μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.
  4. Να βγει ψήφισμα για να τεθεί, στη συνέχεια, προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλούμε τους συμβασιούχους συναδέλφους μας σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο την Τρίτη, 30 Μάη, στις 7 το βράδυ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer