Καμία οργάνωση στο νησί μας
Αλαλούμ και ταλαιπωρία για ένα δωρεάν δειγματοληπτικό τεστ covid στην Κεφαλονιά
Covid-19
29/12/2020 | 15:29

Αλαλούμ επικράτησε με τη δυνατότητα που δόθηκε σε συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε δειγματοληπτικό έλεγχο, όπου θα έκαναν δωρεάν τεστ Covid 19.
Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν στο testing.gov.gr την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους προκειμένου μέσω αυτών να εκτιμηθεί ο λεγόμενος «δείκτης θετικότητας» του κορωνοϊού, δηλαδή ο βαθμός εξάπλωσης στην κοινότητα.
Όπως μας καταγγέλλουν συμπολίτες μας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμπλήρωσαν την σχετική φόρμα, αν και έλαβαν σχετικό μήνυμα ότι είχαν επιλεγεί και το οποίο τους κατηύθυνε στο Κέντρο Υγείας Αργοστολίου Λ. Βεργωτή 63 (παλιό ΙΚΑ), συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, όταν πήγαν στο ραντεβού δεν ήταν δυνατό να εξυπηρετηθούν.
Συγκεκριμένα οι εκεί υπάλληλοι τους ενημέρωσαν ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τεστ και ότι θα έπρεπε να μεταβούν στο νοσοκομείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιπλέον επιβάρυνση του βασικού υγειονομικού μας κέντρου.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι τους επέδειξαν το σχετικό μήνυμα που είχαν λάβει από τον ΕΟΔΥ με το οποίο είχε οριστεί συγκεκριμένο ραντεβού στο Κέντρο Υγείας.
Καλό θα είναι να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας και δημιουργούν πρόβλημα σε μία κατά τα άλλα εξαιρετική πρωτοβουλία.

Ακολουθούν τα σχετικά μηνύματα όπως μας τα έστειλε συμπολίτης μας:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer