Ανάρτηση στο facebook
Άκης Τσελέντης: Τα ταξικά χαρακτηριστικά του Covid
03/01/2021 | 10:44
Εξοργίζομαι με τη σκέψη πως υπάρχουν άνθρωποι που γιγαντώθηκαν σε αυτή τη χώρα ως πρότυπα ζωής, χάρη σε περιοδικά και κανάλια και πέρασαν όλη τους τη ζωή επιδικνύοντας την «ανεμελιά» και να το παίζουν «δήθεν» και πετυχημένοι. Το να συνεχίζουν όμως αυτές τις γελοίες συμπεριφορές εν μέσω πανδημίας αγνοώντας τα μέτρα είναι και επικίνδυνο και προκλητικό. Διότι το θέμα δεν είναι αν το έκανες. Αλλά αν το διαφήμισες.
Παρατήρησα στα ρεβεγιόν των καναλιών της πρωτοχρονιάς τους celebrities να συνωστίζονται στα τηλεοπτικά στούντιο και να λικνίζουν τις «κορμάρες» σαν να μην υπήρχε ο COVID. Αναφέρομαι σε συγκεκριμένα παραδείγματα όπως η κατα τα άλλα πετυχημένη μουσική εκπομπή του Παπαδόπουλου στο SKY “στην υγειά σας ρε παιδιά” αλλά και πολλές άλλες.
Σαν να μη μας έφτανε αυτό είχαμε και τη Πρωτοχρονιά στο Ντουμπάι των πλούσιων και διάσημων Ελλήνων, του αξιοθρήνητου Ελληνικού star system, που έγινε viral.
Τι βλέπουμε λοιπόν σε αυτές τις εικόνες από το Ντουμπάι; Βλέπουμε γνωστά πρόσωπα της ελληνικής showbiz και τον Έλληνα τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά, που λίγους μήνες πριν η ελληνική κυβέρνηση είχε επιλέξει να μας συμβουλεύει για τη χρήση της μάσκας (και καλά έκανε αφού πολλοί νέοι τον έχουν σα πρότυπο), να χορεύουν χωρίς μάσκες και να αγκαλιαζονται και να φιλιούνται στην αλλαγή του χρόνου.
Δυστυχώς η αναιδής επίδειξη μιας στρεβλής αντίληψης για την επιτυχία, με την οποία μεγάλωσαν οι γενιές μετά το 95 βασιλεύει ακόμα, όταν ο απλώς λαός υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας η οποία από ότι φαίνεται έχει ταξικά χαρακτηριστικά.
Βλέπουμε ότι τα Μέσα Μαζικής Εκτροπής (ΜΜΕ) ασχολούνται με τη νέα φιλενάδα του Κωστόπουλου αλλά δεν θα ”αναρωτηθούν” ποτέ όμως ως όφειλαν πόσα φέσια άφησε πίσω του και πόσες οικογένειες υποφέρουν ενώ αυτός ανοίγει σαμπάνιες στο ΝΑΜΟΣ2 στο Ντουμπάϊ.
Την ίδια στιγμή κυνηγάνε το παπά και τη γριούλα στο χωριό που πάει να ανάψει ένα κερί η τον καρκινοπαθή που επιστρέφοντας από τη χημειοθεραπεία του ξέχασε να βάλει το σωστό αριθμό στο SMS που έστειλε.
==>Όχι εμπαθή άτοπα πολιτικά σχόλια δεν είναι πολιτική η ανάρτηση μου ούτε έχει να κάνει το πρόβλημα με πολιτικές επιλογές!
(**) Στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τη Νότια Γαλλία, όπου διαμένει και προπονείται. «Το μέρος που μένω είναι από το πιο ασφαλή στη Γαλλία. Είναι μια περιοχή με μεγάλη δασική έκταση, προστατευόμενη, δεν έχει πολύ κόσμο. Εδώ στα διαμερίσματα είμαστε 5-6 άτομα μόνο. Φοράω μάσκα όταν βγαίνω για περπάτημα στο δάσος, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας» εξήγησε ο ίδιος.