Άκης Πετρετζίκης: Εύκολα λουκανικοπιτάκια
Μαγειρική
12/11/2023 | 14:00
Συστατικά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 6 ξυλάκια για σουβλάκια
- 6 λουκάνικα, Φρανκφούρτης
- 12 φέτες τσένταρ
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- κέτσαπ
- μουστάρδα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο και μαλακό ζυμάρι.
- Τυλίγουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 30 λεπτά.
- Κόβουμε τα ξυλάκια στη μέση.
- Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση ώστε να έχουμε 12 τεμάχια.
- Τυλίγουμε το κάθε μισό λουκάνικο με 1 φέτα τσένταρ.
- Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλάστη. Αν κολλάει πασπαλίζουμε με αλεύρι για να το βοηθήσουμε.
- Κόβουμε το ζυμάρι σε 12 τετράγωνα τεμάχια και τοποθετούμε από πάνω το λουκάνικο τυλιγμένο με το τσένταρ.
- Ρολάρουμε το ζυμάρι και το πιέζουμε καλά ώστε να κολλήσει.
- Περνάμε το ξυλάκι και τρυπάμε το ζυμάρι και το λουκάνικο.
- Ρίχνουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα corn dogs σε δόσεις, ιδανικά στους 160° C, για 3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε τα corn dogs από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:49
11:44
10:54