Άκης Πετρετζίκης: Εύκολα λουκανικοπιτάκια
Μαγειρική
12/11/2023 | 14:00

Συστατικά

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 6 ξυλάκια για σουβλάκια
  • 6 λουκάνικα, Φρανκφούρτης
  • 12 φέτες τσένταρ
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • κέτσαπ
  • μουστάρδα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο και μαλακό ζυμάρι.
  • Τυλίγουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 30 λεπτά.
  • Κόβουμε τα ξυλάκια στη μέση.
  • Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση ώστε να έχουμε 12 τεμάχια.
  • Τυλίγουμε το κάθε μισό λουκάνικο με 1 φέτα τσένταρ.
  • Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας.
  • Ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλάστη. Αν κολλάει πασπαλίζουμε με αλεύρι για να το βοηθήσουμε.
  • Κόβουμε το ζυμάρι σε 12 τετράγωνα τεμάχια και τοποθετούμε από πάνω το λουκάνικο τυλιγμένο με το τσένταρ.
  • Ρολάρουμε το ζυμάρι και το πιέζουμε καλά ώστε να κολλήσει.
  • Περνάμε το ξυλάκι και τρυπάμε το ζυμάρι και το λουκάνικο.
  • Ρίχνουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα corn dogs σε δόσεις, ιδανικά στους 160° C, για 3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε τα corn dogs από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer