Με λαμπρότητα εορτάστηκε το Άγιο Πνεύμα στον ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ληξουρίου [εικόνες]
Εκκλησία
25/06/2024 | 17:12

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα αλλά και μουσική καλλιτεχνία πανηγύρισε την μεγάλη δεσποτική εορτή του Αγίου Πνεύματος ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίας Τριάδος Ληξουρίου. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος συμπαραστατούμενος από τον ιερατικώς προϊστάμενο του Ναού, πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Φραγκισκάτο και τον ιεροδιάκονο π. Γεώργιο Σταθούλη.

Πέραν των ευσεβών χριστιανών, ενοριτών και προσκυνητών, παρέστησαν εκκλησιαζόμενοι ο δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γεώργιος Κατσιβέλης μαζί με τους αντιδημάρχους κ. Γάλεμπ Ντιουάνι και κ. Έκτορα Αντωνάτο καθώς και ο σύμβουλος του Δημάρχου κ. Γεράσιμος Γαλανός. Παρέστη επίσης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Μεσσάρης, ο οποίος τυγχάνει και ενορίτης του εν λόγω Ναού. Την δε παραμονή της πανηγύρεως, στον μέγα εσπερινό, συμπαρέστη μετά του εν λόγω π. Ιωάννου και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεράσιμος Σφαέλος. Στον εσπερινό παρέστη επίσης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ευάγγελος Συνοδινός-Βαλλιάνος μετά της οικογενείας του.

Την τάξη και την ευπρέπεια του Ναού επιμελήθηκαν οι επίτροποι κ. Γεράσιμος Βάλσαμος, κ. Ανδρέας Σταματελάτος, καθώς και οι κυρίες Αικατερίνη Συνοδινού-Βαλλιάνου, αναπληρωματική επίτροπος, κ.Αικατερίνη Μεσσάρη και κ. Λούλα Σταματελάτου. Την εστίαση των εξ Αθηνών χορωδών ανέλαβε ευγενώς η κ. Χριστίνα Τσαγγαράτου-Βαλσάμου. Σε όλες τις ιερές ακολουθίες έψαλε η υπό τον κ. Νικόλαο Βάλσαμο εκκλησιαστική χορωδία η οποία αποτελείτο από τους: Νικόλαο Βάλσαμο, Σπύρο Θεοτοκάτο, Δημήτρη Μοσχόπουλο, Μπάμπη Μαρκαντωνάτο, Απόστολο Αυγερινό, Νίκο Καραγκιαούρη, Βασίλη Γιαννόπουλο, Σπύρο Κοντό και τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Γρηγορόπουλο.

Το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον του Ναού απευθύνει τις θερμότατες ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη μας κ. Δημήτριο για την παρουσία του, καθώς και προς όλους τους ευσεβείς χριστιανούς, κληρικούς και λαϊκούς, τις τοπικές αρχές και τους συντελεστές της πανηγύρεως και εύχεται ολοψύχως όπως ο εν Τριάδι Θεός σκέπει και αγιάζει πάντας.

Και του χρόνου!

Συντάχθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ληξουρίου.

Φωτογραφίες // Νίκος Καραγκιαούρης

Φωτογραφίες // Νίκος Καραγκιαούρης

Φωτογραφίες // Νίκος Καραγκιαούρης

 

Φωτογραφίες // Νίκος Καραγκιαούρης

Φωτογραφίες // Νίκος Καραγκιαούρης

Φωτογραφίες // Νίκος Καραγκιαούρης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer