Με επίδοση 8.52μ., που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης.
Μια ακόμη μεγάλη διάκριση πρόσθεσε στο βιογραφικό του ο Μίλτος Τεντόγλου, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, ο αργυρός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου στο Όρεγκον, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου με επίδοση 8.52μ. που αποτελεί ρεκόρ αγώνων. Το προηγούμενο ήταν 8.47μ. από τον Γερμανό Κρίστιαν Ράιτ.
Το τρομερό παιδί των Γρεβενών, μετά το χρυσό στο Βερολίνο το 2018, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο Μόναχο και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του μήκους που κατακτά δύο σερί χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό ανοικτού και δεύτερος στον ελληνικό στίβο, αφού μόνο η Κατερίνα Στεφανίδη είχε κατακτήσει μέχρι σήμερα δύο διαδοχικά χρυσά στα Ευρωπαϊκά ανοικτού του 2016 και του 2018.
Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο έδειξε από νωρίς σήμερα (16/8), στον τελικό του μήκους, πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση για να… πετάξει στα 8.52, στο 4ο άλμα του κάνοντας ρεκόρ αγώνων! Ο «ιπτάμενος» Τεντόγλου χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου, αφού προηγήθηκε, το μεσημέρι σήμερα (16/8) αυτό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο βάδην στα 35 χιλιόμετρα.
Αν και στα προκριματικά, δεν ένιωθε καλά και δεν έπιασε τις επιδόσεις που μπορούσε, στον τελικό ο Μίλτος Τεντόγλου… δεν άφησε περιθώρια για αμφισβήτηση. Μετά το άκυρο πρώτο άλμα του, επέστρεψε δυναμικά στο δεύτερο. Αν και πάτησε αρκετά πίσω στη βαλβίδα έκανε επίδοση 8.23μ. για ν’ ανεβεί στην πρώτη θέση. Και στην 3η προσπάθειά του φάνηκε πως «καθάρισε» το χρυσό μετάλλιο καθώς… πέταξε στα 8.35. Όμως, φύλαγε το καλύτερο… για την 4η προσπάθειά του. Με άλμα στα 8.52, οκτώ εκατοστά κάτω από το ατομικό ρεκόρ του (8.60μ.) σε ανοικτό στίβο, ασημένιος στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον «έγραψε» με χρυσά γράμματα το όνομά του στον νικητή του αγωνίσματος του άλματος εις μήκος του και στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Τεντόγλου σταμάτησε μετά την 4η προσπάθεια, καθώς δεν ένιωθε απειλή πλέον για το χρυσό μετάλλιο.