Τα αποτελέσματα στον δρόμο Θηναίας Γης
Αθλητισμός
11/08/2022 | 21:55

Την Κυριακή 7 Αυγούστου ολοκληρώθηκε ο 7ος Αγώνας Δρόμου της Θηναίας, σε έναν εξαιρετικά όμορφο χώρο, με έκδηλο το στοιχείο της παράδοσης και ζωντανό τοπικό χρώμα.

Οι συμμετοχές τόσο των αθλητών όσο και του κοινού υπερέβησαν κάθε προσδοκία και δεν περιορίστηκαν στους κατοίκους της περιοχής αλλά ενισχύθηκαν και από αρκετούς επισκέπτες της νήσου μας. Η χαρά της επιτυχίας είναι πολλαπλή τούτη την φορά καθώς το εγχείρημα ήταν πραγματικά δύσκολο για όλους, λόγω των δυσκολιών μιας αθλητικής επανεκκίνησης μετά από διετή αργία για τους δρομείς όσο και των ζητημάτων του covid 19 που ακόμη λειτουργεί περιοριστικά στα μαζικά δρώμενα, όσο και των πιεστικών εργασιακών συνθηκών των μελών του συλλόγου αλλά και των κατοίκων της περιοχής που προσπαθούν να ανταποκριθούν και στα εθελοντικά δρώμενα και στις ιδιαίτερα υψηλές εργασιακές απαιτήσεις της φετινής τουριστικής σεζόν ελλείψει προσωπικού. Οι ετοιμασίες έλαβαν χώρα κυριολεκτικά σε χρόνο dt και δει από τους νέους του ΠΣ Αγκώνα καθώς ο Σύλλογος διοικείται στο μεγαλύτερο ποσοστό του από νέα παιδιά από 20 έως 30 ετών.

Οι δρομείς όλων των κατηγοριών που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση ξεπέρασαν, μαζί με τα παιδιά τους περίπου 130 και απεκόμισαν τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο για τα αγωνιστικά δρώμενα όσο και για το σύνολο της οργανωτικής πρωτοβουλίας και τις επιπλέον παροχές του αγώνα μεταξύ των οποίων τα εκλεκτά σπιτικά φαγητά και γλυκά που είχαν την καλοσύνη να προσφέρουν οι γυναίκες του Αγκώνα. Ιδιαίτερο θέαμα προσέφερε η επίδειξη του παραδοσιακού αθλήματος της διελκυστίνδας στην οποία έδωσαν το παρόν διαγωνιζόμενοι όλων των ηλικιών, των οποίων η προσπάθεια επιβραβεύθηκε από τον ενθουσιασμό και το χειροκρότημα όσων το παρακολούθησαν. Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκώνα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους συνεργάστηκαν στον φετινό «άθλο» μας –δεδομένων- των συγκυριών αποδεικνύοντας ότι «τα εμπόδια» είναι καθαρά θέματα οπτικής και η θέληση και η επιμονή συνιστούν ικανό μοχλό επιτυχίας.

Ειδικότερα ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ιονίων νήσων και ειδικά τον Αντιπεριφερειάρχης κο Σ. Τραυλό, που εξ’ αρχής αντιμετώπισαν θετικά την ιδέα μας και συνέδραμαν σε ότι τους ζητήθηκε και την σύμβουλο αυτού κα Ιωάννα Μερκέτου που όχι μόνο μας τίμησε με την παρουσία της αλλά συμμετείχε ενεργά και στα δρώμενα της διελκυστίνδας.

Επίσης ευχαριστούμε τους αθλητές που προσήλθαν στηρίζοντας με την παρουσία τους την προσπάθειά μας, καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν οικονομικά, για την κάλυψη των απαιτούμενων δαπανών. Η συγκεκριμένη διοργάνωση ευελπιστούμε ότι έθεσε τις βάσεις για ένα μέλλον ευοίωνο, με περισσότερες ευκαιρίες για τα παιδιά μας, υγιή και ελπιδοφόρα εξέλιξη για τον τόπο μας. Αναλυτικά ευχαριστούμε τους:

• Η Παρίση Κουλουμπή του Γερασίμου, Νικοφόρο Κουλουμπή του Ανδρέα και Μάκη Κουλουμπή του Παναγη, για τους σταθμούς, τις μεταφορές, τους καθαρισμούς κτλ
• Τους χρονομέτρες για την εξαιρετική τους παρουσία και το άρτιο αποτέλεσμα και τον καθηγητή κο Ηλία Ζαχαρόγιαννη για όλη την στήριξη και προσφορά του.
• Τον Μεταξά Διονύση, για την καθοδήγηση, την διαιτησία και ουσιαστική συμβολή του στο σύνολο της διεξαγωγής του αθλήματος της διελκυστίνδας
• n Την Φωκά Αικατερίνη για την άρτια παρουσίαση της εκδήλωσης σε οτιδήποτε της ζητήθηκε αναφορικά με την διοργάνωση.
• Τον κ. Νικόλαο Κακαρούμπα για την προσφορά του εξοπλισμού (τραπέζια), στον χώρο της εκκλησίας
• Την Αθηνά Καρούση, για την σχεδιαστική της παρέμβαση στις αφίσες.
• Το Ιερατικό Συμβούλιο και τον πατέρα Γεράσιμο Χαραλαμπάτο για την διάθεση επιμέλεια του χώρου της εκκλησίας.
• Τις εξαιρετικές κυρίες και εκπληκτικές μαγείρισσες για την συνεισφορά τους, στην ετοιμασία των φαγητών και στο σερβίρισμα των επισκεπτών.

• Τον κο.Γ.Κατηφόρη για την οικονομική του συνδρομή.
• Τα όμορφα κορίτσια της γραμματείας μας Ηρώ Βουτσινά και Χριστίνα Κουλουμπή
• Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήτοι: www.sportsthea.blogspot.gr www.kefalonitis.com, www.kefaloniapress.gr, www.portoni.gr, για την παρουσία τους δια των εκπροσώπων τους στην εκδήλωση, κι όλα τα ΜΜΕ για την δημοσίευση των αναρτήσεων μας.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι φέτος δεν αιτηθήκαμε χορηγιών οι αφίσες αναφέρουν τιμητικά όσους μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.
Tα αποτελέσματα του αγώνα των «μεγάλων» είναι αναρτημένα στο κατωτέρω link

Ζητούμε συγνώμη αν παραλείψαμε κάποιον να αναφέρουμε. Υποσχόμαστε να επανέλθουμε του χρόνου, εδώ στην Θηνιά, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές και αρτιότερη διοργάνωση.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΚΩΝΑ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer