Μπρουσκέτες με γουακαμόλε
Μαγειρική
24/09/2024 | 13:56
Συστατικά
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 γρ. ελαιόλαδο
- 2 αβοκάντο, ώριμα
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1-2 λάιμ
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα, τη σάρκα (προαιρετικά)
- 1 ματσάκι κόλιανδρο
- 8-10 φέτες ψωμί, λευκό ή ολικής
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 100 γρ. ρόκα
- 50 γρ. φέτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει το σκόρδο.
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και το βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό από τα lime και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη σάρκα της ντομάτας σε κυβάκια, τα φύλλα από τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στις φέτες από το ψωμί και βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε τη ρόκα, αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετούμε τις φέτες από το ψωμί. Απλώνουμε από 1-2 κ.σ. γουακαμόλε, τη φέτα τριμμένη, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
16:53