Σαλάτα με ρεβίθια, κοτόπουλο και αβοκάντο – Δροσιστική και πλούσια σε πρωτεΐνη
Μαγειρική
23/06/2021 | 16:18

Συστατικά

  • 100 γρ. ρεβίθια
  • 100 γρ. σιτάρι
  • 100 γρ. κινόα
  • 100 γρ. ρύζι καστανό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αβοκάντο, ώριμο
  • 1/2 αγγούρι
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
  • 150 γρ. ρόκα
  • 2 κ.σ. σουσάμι

Για το dressing

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/4 ματσάκι μέντα
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια και το σιτάρι για τουλάχιστον 8 ώρες σε ξεχωριστά μπολάκια.
  • Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ξεπλένουμε το σιτάρι και το βράζουμε για 30-40 λεπτά.
  • Πλένουμε πολύ καλά την κινόα αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές, σουρώνουμε και βράζουμε για 10-15 λεπτα μέχρι να μαλακώσει.
  • Βράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε τα ρεβίθια, το σιτάρι, το κύμινο, το μπούκοβο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες.
  • Κόβουμε το αγγούρι στην μέση οριζόντια και μετά σε φέτες 1 εκ.
  • Κόβουμε και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
  • Τέλος, κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες 1 εκ.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο μπολ.
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με μία ξύλινη κουτάλα εκτός από τη ρόκα (θα τη βάλουμε στο τέλος για να μη μαραθεί).

Για το dressing

  • Χτυπάμε σε ένα μίξερ χειρός τον μαϊντανό, τη μέντα, τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τη ρόκα στο μπολ, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το ντρέσινγκ.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ