Συνέντευξη στον Ionian Galaxy
Καταπέλτης ο Γιάννης Λυκούδης μιλάει για όλους και για όλα [ηχητικό]
Πολιτική
08/06/2021 | 13:13

Σφοδρή επίθεση στην Δημοτική αρχή Μιχαλάτου, εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” Γιάννης Λυκούδης μιλώντας στην εκπομπή των Galaxians στον Ionian Galaxy.
Κατά τη συνέντευξη του ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου.
Αναφερόμενος στη στάση της Δημοτικής αρχής και των “δορυφόρων” της στην πρόταση του Αλέξανδρου Παντελειού, για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των πληγέντων από την πανδημία επιχειρήσεων, των χαρακτήρισε απογοητευτική. Όπως τόνισε, οι μεγαλύτεροι Δήμοι της χώρας έλαβαν την σχετική απόφαση για την απαλλαγή των τελών, με θλιβερή εξαίρεση τον Δήμο Αργοστολίου. Και αυτό τη στιγμή που οι γειτονικοί δήμοι Ληξουρίου και Σάμης έλαβαν σχετικές αποφάσεις.
Αντί για μια ομόφωνη απόφαση λοιπόν, που θα ενίσχυε στοιχειωδώς τους επαγγελματίες του νησιού μας, αντίκρυσαν τοίχο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης. Ο κ. Δήμαρχος έκανε λόγο για οικονομικά προβλήματα στο Δήμο ενώ την ίδια ώρα, είπε ότι τελικά το κόστος από την απαλλαγή δεν θα ήταν τόσο μεγάλο.
Το τελικό ψήφισμα, που ψηφίστηκε από την Διοικητική πλειοψηφία, ανέφερε ότι μόνο σε μελλοντικό χρόνο είναι δυνατή η απαλλαγή των τελών.

Το ερώτημα που προέκυψε από την πλευρά της αντιπολίτευσης ήταν το εξής: εφόσον υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στο Δήμο σήμερα, δεν θα υφίσταται το ίδιο και το φθινόπωρο?
Την πρόταση της Δημοτικής αρχής την χαρακτήρισε “πολιτική τρίπλα” καθώς με τον ρυθμό του εμβολιασμού δεν προβλέπεται, προς το παρόν, εκ νέου καραντίνα. Από τα πυρά του κ. Λυκούδη δεν γλίτωσε ούτε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής για την απόφαση του να καταψηφίσει την εισήγηση Παντελειού.

«Ναι» στο Μουσείο Σκλάβου αλλά με όρους διαφάνειας

Στο δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” ήταν η κατασκευή του μουσείου Σκλάβου. Χαρακτήρισε υπέρογκο το ποσό των 67.000 ευρώ ως αμοιβή για τον τεχνικό σύμβουλο.
Μιλώντας για την απάντηση του κ. Μινέτου ο οποίος ανέφερε ότι η αμοιβή θα δοθεί από το ΕΣΠΑ, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι τα 67.000 ευρώ αποτελούν ξεχωριστό κονδύλι από το συνολικό ποσό που προβλέπεται για την δημιουργία του μουσείου, γεγονός που εγείρει ερωτήματα. Σημείωσε επίσης πως όταν είχε συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ ο κ. Μινετος δεν είχε κάνει την σχετική διευκρίνιση.
Ο κ. Λυκούδης δήλωσε ξεκάθαρα ότι το έργο έχει την πλήρη στήριξή του και φυσικά ελπίζει να ολοκληρωθεί εντός χρονικού διαγράμματος, πάντα όμως με όρους διαφάνειας.
Οι ενστάσεις που υπήρξαν ήταν οι εξής: γιατί δεν υπήρξε καμία ενημέρωση σχετικά με τη μεταφορά της συλλογής των αγαλμάτων αλλά και για πιο λόγο το κτίριο της Εθνικής τράπεζας Ελλάδος παραμένει κλειστό τα τελευταία δύο χρόνια.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Λυκούδη:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer