Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου
Υπέρ της ποσόστωσης για τους μαθητές του νησιού μας λόγω Ιανού -Πέρασε κατά πλειοψηφία
Πολιτική
08/06/2021 | 12:11

Να υπάρξει ποσόστωση για τους Κεφαλλονίτες υποψήφιους, λόγω των συνεπειών του Ιανού. Την πρόταση αυτή ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, με το σχετικό αίτημα να μεταφέρεται στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Την εισήγηση πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και υπεύθυνος για θέματα Παιδείας Γιώργος Τσιλιμηδός, ο οποίος τόνισε ότι οι μαθητές του νησιού μας αντιμετώπισαν πολλαπλά προβλήματα κατά την μαθησιακή διαδικασία τη χρονιά που πέρασε, λόγω του Μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», ενώ σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η πανδημία με τις συνέπειες που προκάλεσε.

Παρέμβαση Καππάτου

Την πρωτοβουλία του Δήμου Αργοστολίου χαιρέτισε και ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο οποίος σε παρέμβασή του τάχθηκε υπέρ της πρότασης αυτής, επισημαίνοντας ότι προ μηνός είχε αποστείλει και ο ίδιος επιστολή στην Υφυπουργό Παιδείας, τονίζοντας την ανάγκη ειδικής ποσόστωσης των μαθητών για όλη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Την ανάγκη να στηρίξουμε τα παιδιά μας, τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος. Μίλησε για το γεγονός ότι «καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση για τα παιδιά μας», εκφράζοντας στη συνέχεια την ευχή όλα τα παιδιά να εισέλθουν στα ΑΕΙ, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και στη συνέχεια να επιστρέψουν και να βοηθήσουν το νησί.

Εν τέλει η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και τώρα βρισκόμαστε εν αναμονή των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ