Συνέντευξη στον Ionian Galaxy
Γιάννης Λυκούδης: “Η Λειβαθώ θα απογειωθεί”
Πολιτική
19/04/2019 | 15:14

Έξω από τα δόντια τα είπε ο γνωστός δικηγόρος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λειβαθούς με την παράταξη “Ισχυρή Κεφαλονιά” του Αλέξανδρου Παρίση Γιάννης Λυκούδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ionian Galaxy και τον Σάκη Βούτο. Εκτίμησε ότι έφτασε το πλήρωμα το χρόνου προκειμένου να μπει και ο ίδιος στον πολιτικό στίβο αποδεχόμενος την πρόταση του δημάρχου Κεφαλονιάς και υποψηφίου δημάρχου Αργοστολίου Αλέξανδρου Παρίση.

Θα πολιορκήσουμε το “κάστρο”

Αυτό είπε χαριτολογώντας ο κ. Λυκούδης αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η Λειβαθώ αποτελεί ένα προνομιακό πολιτικό πεδίο για τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, λόγω του ότι αφενός κατάγεται από εκεί και αφετέρου έχει υπηρετήσει ως δήμαρχος στον πάλαι ποτέ Δήμο Λειβαθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ύπαρξη εκλογικού μηχανισμού. Δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος ότι αυτή τη φορά οι συσχετισμοί θα αλλάξουν, κυρίως λόγω των ατόμων που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” στην περιοχή. Πρόκειται, όπως είπε, για άτομα αγαπητά στην κοινωνία κάποια έμπειρα πολιτικά και αυτοδιοικητικά και κάποια νέα αλλά με γνώσεις, όραμα και διάθεση να βοηθήσουν τον τόπο τους. Οι Λειβαθινοί θα το δουν αυτό και θα το εκτιμήσουν όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

“Η Λειβαθώ απογειώνεται”

Την εκτίμησή του ότι με την αύξηση του τουρισμού στο νησί η πλούσια σε φυσικά κάλλη περιοχή της Λειβαθούς θα “απογειωθεί” τουριστικά εξέφρασε ο κ. Λυκούδης. Σε ερώτηση για το ποιες θα είναι οι προτεραιότητές του εφόσον εκλεγεί απάντησε ότι ακριβώς λόγω της αναμενόμενης αύξησης της τουριστικής κίνησης είναι ανάγκη να πραγματοποιηθούν έργα υποδομής. Ανέφερε χαρακτηριστικά την παραλία στα Λουρδάτα, την δρομολόγηση του βιολογικού καθαρισμού και το αγκυροβόλιο της Αγίας Πελαγίας.

Αναφέρθηκε και στην πλατεία των Βλαχάτων, που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο επίθεσης στη δημοτική αρχή, η ανάπλαση της οποίας, όπως είπε, θα προχωρήσει άμεσα.

“Είναι ψέμα ότι η περιφέρεια εγκαταλείφθηκε”

Ψέμα με καθαρά αντιπολιτευτικούς στόχους, χαρακτήρισε τον ισχυρισμό ότι η Περιφέρεια του νησιού εγκαταλείφθηκε. Ο κ. Λυκούδης επεσήμανε το γεγονός ότι όταν πρωτοπαρέλαβε ο Αλέξανδρος Παρίσης βρέθηκε αντιμέτωπος με μια χαοτική κατάσταση, την οποία ωστόσο γρήγορα έβαλε σε τάξη, με πρώτα τα οικονομικά, όπου το νοικοκύρεμα δεν έχει προηγούμενο. Στη θητεία, την οποία ολοκληρώνει σε ένα μήνα, δρομολόγησε και ολοκλήρωσε με εντυπωσιακή ταχύτητα έργα που μεταμόρφωσαν το Αργοστόλι, σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Συνεχίζοντας τόνισε πως ήδη έχουν δρομολογηθεί έργα στην περιφέρεια, ωστόσο επ’ ουδενί δεν εγκαταλείφθηκε. Προβλήματα, ασφαλώς υπάρχουν, κυρίως της καθημερινότητας, θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι η διαδικασία ενός δημόσιου έργου είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης.

Μηνιαία συνάντηση με την τοπική κοινότητα

Την πρότασή του να συναντιούνται σε μηνιαία βάση οι εφτά δημοτικοί σύμβουλοι Λειβαθούς, και ας είναι από διαφορετικές παρατάξεις, με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων προκειμένου να συζητούν τα προβλήματά τους και να τα μεταφέρουν εν συνεχεία στο δημοτικό συμβούλιο. Με τον τρόπο αυτό η δημοτική αρχή θα έχει μία σαφή εικόνα της κατάστασης και θα είναι σε θέση να δρομολογήσει τις αντίστοιχες λύσεις.

Κλείνοντας κάλεσε τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη την μαύρη προπαγάνδα και να συγκρίνουν το έργο του καθενός που διεκδικεί την ψήφο του, με δεδομένο το ότι οι 3 βασικοί υποψήφιοι έχουν διατελέσει (Μιχαλάτος, Φόρτες) ή διατελούν (Παρίσης) δήμαρχοι. Επίσης, στην σύγκριση αυτή να βάλουν και τον παράγοντα των συνθηκών υπό τις οποίες υλοποιήθηκαν τα έργα, καθώς διαφορετική ήταν η κατάσταση το 2006 με το χρήμα να ρέει άφθονο και διαφορετική το 2015, που η χώρα μας βρισκόταν στο μέσον της χειρότερης μεταπολεμικής οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer