Ας εμπιστευτούμε τη νέα γενιά
Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Ας ψηφίσουμε μια φορά με ποιοτικά χαρακτηριστικά!
Πολιτική
23/11/2017 | 08:29

Οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης μονοπωλούν το ενδιαφέρον των «παθιασμένων» της τοπικής πολιτικής σκηνής και των ΜΜΕ που στηρίζουν άκριτα τις επιλογές τους.

Είναι αλήθεια ότι το Επιμελητήριο είναι ένας οργανισμός ταυτισμένος στα μάτια πολλών επαγγελματιών με μια μόνιμη και αξεπέραστη «πληγή» καταβολής συνδρομή, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Είναι αλήθεια επίσης ότι και σε Πανελλαδικό επίπεδο είναι λιγοστές οι παρεμβάσεις, κυρίως θεσμικές, των επιμελητηρίων για την επίλυση προβλημάτων των επαγγελματιών.

Είναι αλήθεια τέλος, ότι τα νησιωτικά – τουριστικά Επιμελητήρια ρίχνουν το κύριο βάρος τους στην διαφήμιση των τουριστικών προορισμών που εκπροσωπούν με την παρουσία τους σε διεθνείς εκθέσεις κ.α.

Υπό αυτό το πρίσμα το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης μπορεί να λειτουργήσει ως ένας μοχλός ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας, μια ανάπτυξη πολυεπίπεδη που αφορά στο σύνολο της τοπικής οικονομίας, αφού είναι προφανές ότι η τουριστική ανάπτυξη συμπαρασύρει ολόκληρη την τοπική αγορά.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:

Η επιλογή Προέδρου στο Επιμελητήριο πρέπει να γίνει με διλλήματα τύπου ποια αυτοδιοικητική ή κομματική ή επιχειρηματική ομάδα στηρίζει τον κάθε υποψήφιο ή ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για Πρόεδρος;

Εάν κάποιοι επιλέγουν να λύσουν τις αυτοδιοικητικές ήττες του 2015 στην πλάτη της ανάπτυξης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, να πάρουν ρεβάνς για την  ήττα τους ή να κάνουν πρόβα τζενεράλε για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές, θα πρέπει  να λογοδοτήσουν στον επαγγελματικό κόσμο των νησιών μας.

Είναι λάθος κριτήριο.

Είναι ένα δίλλημα που θα το πληρώσουμε όλοι.

Σ’ αυτό που πρέπει να απαντήσει κάθε σοβαρός επαγγελματίας είναι ΠΟΙΟΣ είναι καταλληλότερος για την θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου.

Η αξιολόγηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των δύο υποψηφίων αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα του Σπύρου Γασπαρινάτου.

Άνθρωπος του τουρισμού, ιδιοκτήτης μιας START UP επιχείρησης, της LIFE THINK, που βρίσκεται στην κορυφή των Ελληνικών εταιρειών στην παροχή DIGITAL MARKETING, ένας άνθρωπος που έχουν εμπιστευτεί τις ικανότητές του τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Μυκόνου και της Σαντορίνης για την διαδικτυακή τους προώθηση και έχει αναλάβει την προώθηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες- Δωδεκάνησα), δεν είναι άραγε ο καλύτερος για να αναλάβει τις τύχες του Επιμελητηρίου των νησιών μας;

Δεν είναι ο άνθρωπος που θα προωθήσει καλύτερα τον τουρισμό μας;

Μπορεί να εκπροσωπήσει την Κεφαλονιά και την Ιθάκη ο Σταύρος Σπαθής σε ένα διεθνές FORUM, σε μια τουριστική έκθεση, μπορεί να αναλάβει να πάει μπροστά τα νησιά μας ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει Αγγλικά, δεν γνωρίζει τη σπουδαιότητα και τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών και την σημασία αυτών για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος;

Χωρίς ουδεμία διάθεση υποτίμησης αλλά με βαθιά συναίσθηση της αξίας της ψήφου και συνεπώς της ΕΠΙΛΟΓΗΣ ανάμεσα στα πρόσωπα, εκτιμώ ότι τα νησιά μας για να «φύγουν μπροστά» χρειάζονται έναν άνθρωπο νέο, επιτυχημένο, με αντικείμενο της δουλειάς του τις νέες τεχνολογίες και την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος.

Αυτός είναι ο Σπύρος Γασπαρινάτος.

Δεν μας ενδιαφέρει εάν στηρίζεται ή όχι από τη Δημοτική Αρχή.

Αυτή θα κριθεί το έτος 2019.

Ούτε κριτήριο για εμάς πρέπει να αποτελεί η στήριξη Μιχαλάτου στον Σπύρο Σπαθή.

Μιχαλάτος και Παρίσης έχουν άλλο πεδίο και άλλο χρόνο επίλυσης διαφορών, τις Δημοτικές εκλογές του 2019.

Εμείς βλέπουμε ότι τον Σπύρο Γασπαρινάτο έχουν αγκαλιάσει άνθρωποι από όλο το πολιτικό φάσμα, νέα παιδιά που αφήνουν πίσω τους τις υπόλοιπες διαφορές τους και ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη των νησιών μας.

Διαβάζοντας τους υποψηφίους διακρίνουμε πολλές και πολλούς συμπατριώτες μας καταξιωμένους στην δουλειά τους, με όρεξη να προσφέρουν· είναι η γενιά που θα πάει την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στο μέλλον.

Ας την εμπιστευτούμε…

Η συντακτική ομάδα του ekefalonia.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer