Έφθασε ο καιρός να συζητήσουμε το θέμα
Περιφερειακό Συμβούλιο για τη συγχώνευση Ιονίου Πανεπιστημίου-ΤΕΙ ζητά ο Κουρής
Breaking News
23/11/2017 | 10:23

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα ,
Πιστεύω ότι έφθασε ο καιρός που είναι επιβεβλημένο πλέον να συζητήσουμε το θέμα τής συνένωσης των δυο κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της περιφέρειάς μας .
Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και καλό θα είναι να αφιερώσουμε το ανάλογο χρόνο στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητηθεί σαν μοναδικό θέμα Ημερήσιας διάταξης , στο οποίο εκτός της εισήγησης θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τόσο από τίς πρυτανείες των ιδρυμάτων τίς σχετικές διεργασίες και τα αποτελέσματα τους , όσο και από πλευράς καθηγητών , φοιτητών και φορέων τίς γνώμες και απόψεις τους .
Είναι ουσιαστικό για ένα τόσο σημαντικό θέμα της Περιφέρειας μας να υπάρχει καί η απόφαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου η οποία θα σηματοδοτήσει και την πολιτική βούληση τής ΠΙΝ .
Ήδη όπως άλλωστε θα το γνωρίζετε οι συζητήσεις μεταξύ των ιδρυμάτων έχουν ετεροβαρή αποτελέσματα , με αποτέλεσμα να κλείνουν ή μεταφέρονται σχολές από τα νησιά μας . Η Λευκάδα απογυμνώνεται εντελώς , η Παλική χάνει το τμήμα Μουσικών Οργάνων και Ηχου , η Ζάκυνθος χάνει ένα από τα δύο τμήματα της . Ήδη οι τοπικές κοινωνίες είναι ανάστατες και ανησυχούν για την πορεία των συζητήσεων και των διεργασιών μεταξύ των Πανεπιστημιακών φορέων .
Είσαστε βαθύς γνώστης των αγώνων που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για την εδραίωση , συντήρηση και διατήρηση του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ .
Σήμερα που έχουμε την ευκαιρία να εδραιώσουμε ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στα νησιά μας με Επιστημονικά και Αναπτυξιακά κριτήρια , ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία .
Το ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ .
Μετά τιμής

Σωτήρης Κουρής
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ
τ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer