Για πρώτη φορά στην ιστορία του Αργοστολίου οι κάτοικοι θα μπορούν να πιουν νερό από τη βρύση εξοικονομώντας έτσι χρήματα που σπαταλώνται σήμερα στην αγορά εμφιαλωμένου νερού
Λυκούδης: Το τεράστιας υποδομής έργο της επεξεργασίας του νερού στο Αργοστόλι και τα οφέλη για τους δημότες
Πολιτική
22/11/2016 | 15:05

Πρόκειται για ένα έργο τεράστιας υποδομής για την πρωτεύουσα του νησιού που σε συνδυασμό με τα έργα της ανάπλασης της πόλης θα μετατρέψει το Αργοστόλι σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Αυτό υπογράμμισε μιλώντας σήμερα στο Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης που αναφέρθηκε στην υπογραφή της ένταξης του εργοστασίου επεξεργασίας του νερού στο Αργοστόλι.

Επεσήμανε ότι είναι μία χαρούμενη ημέρα για το νησί καθώς το έργο αυτό αποτελούσε προεκλογική εξαγγελία της Δημοτικής Αρχής Παρίση που πλέον θα υλοποιηθεί παρά τα όσα μέχρι χθες υποστήριζαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έχει προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ και πλέον μετά την ένταξή του το επόμενο βήμα θα είναι η δημοπράτησή του με διεθνή διαγωνισμό.

Τα οφέλη από αυτό το έργο για τους δημότες θα είναι πολλά: Για πρώτη φορά στην ιστορία του Αργοστολίου οι κάτοικοι θα μπορούν να πιουν νερό από τη βρύση εξοικονομώντας έτσι χρήματα που σπαταλώνται σήμερα στην αγορά εμφιαλωμένου νερού. Επίσης θα υπάρχει εξοικονόμηση και στις οικιακές συσκευές (θερμοσίφωνες, πλυντήρια κ.α) που υφίστανται ζημιές από την ποιότητα του νερού που υπάρχει σήμερα. Η πιο σημαντική ωφέλεια όμως αφορά στην υγεία των δημοτών καθώς θα έχουν στην διάθεσή τους καθαρό και πόσιμο νερό

Στην ερώτηση του Σ. Βούτου αν θα ακριβύνει ουσιαστικά η τιμή του νερού, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος ουσιαστικά είπε ότι θα γίνει το ακριβώς αντίθετο καθώς θα γλιτώσουν οι δημότες χρήματα από την αγορά του εμφιαλωμένου νερού. Είπε χαρακτηριστικά ότι στην τιμή του ενός μπουκαλιού εμφιαλωμένου εμείς θα δίνουμε στο δημότη 4.000 μπουκάλια νερό.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται θέμα αφαλάτωσης από το εργοστάσιο του θαλασσινού νερού αλλά διύλισης και επεξεργασίας του νερού που υπάρχει στο δίκτυο και μετατροπής του σε καθαρό και πόσιμο.

Ρωτήθηκε για το ότι γίνονται έργα μόνο στο Αργοστόλι και τόνισε αφενός μεν ότι η πρωτεύουσα του νησιού είναι και η πύλη της Κεφαλονιάς οπότε πρέπει να γίνουν έργα υποδομής και ανάπτυξης αφετέρου δε είπε ότι σιγά-σιγά υπάρχει σχέδιο να πραγματοποιηθούν έργα και στην υπόλοιπη Κεφαλονιά πάντα μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου. Αποκάλυψε δε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ένα σημαντικό έργο για το Ληξούρι που είναι η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης.

Τέλος ευχήθηκε να μην έχουμε νέο “μπαράζ” καταγγελιών για το έργο αυτό όπως συμβαίνει με τα έργα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου. Χαρακτηριστικά ανέφερε “ελπίζω να μη μας καταγγείλουν ότι ταλαιπωρούμε το νερό διυλίζοντάς το”!

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer