Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/ekefalonia.gr/httpdocs/wp-content/themes/ekefalonia/kobofunctions.php on line 224
Αυξάνεται η έκπτωση από το φόρο εισοδήματος για ενεργειακές εργασίες αναβαθμίσεις κατοικιών
900 ευρώ έκπτωση φόρου για ενεργειακές εργασίες σε κτήρια!
Οικολογία
26/03/2011 | 11:51

Αυξάνεται η έκπτωση από το φόρο εισοδήματος για ενεργειακές εργασίες αναβαθμίσεις κατοικιών, από 600 ευρώ σε 900 ευρώ, όπως προβλέπει μία από τις 28 προσθήκες που κατατέθηκαν στο φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Ειδικότερα, για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου, (όπως αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου με αερίου, τοποθέτηση κουφωμάτων- τζαμιών, θερμομόνωση σε κτίρια, κλπ), με την προσθήκη θα εκπίπτει το 20% δαπάνης για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, και το 10% για ποσά από 3.001-6.000 ευρώ. Συνολικά δηλαδή 900 ευρώ, έναντι των 600 ευρώ που εκπίπτουν σήμερα σύμφωνα με το άρθρο 9 του κώδικα φορολογίας εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.).

Με βάση το ίδιο άρθρο, τα 900 πλέον ευρώ της έκπτωσης από το φόρο αφορούν στις παρακάτω εργασίες :

• Αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου για την εγκατάσταση τηλεθέρμανσης ή για νέα εγκατάσταση τηλεθέρμανσης ή συστήματος που κάνει χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,

• Αλλαγή εγκατάστασης κεντρικού κλιματισμού χρήσης καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο ή για νέα εγκατάσταση φυσικού αερίου.

• Αγορά και εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και για την εγκατάσταση κεντρικού κλιματισμού με χρήση ηλιακής ενέργειας.

• Αγορά και εγκατάσταση αποκεντρωμένων συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (φωτοβολταϊκά, μικρές ανεμογεννήτριες) και συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και ψύξης – θέρμανσης με χρήση φυσικού αερίου ή ανανεώσιμων πηγών.

• Θερμομόνωση σε υφιστάμενα κτήρια με τοποθέτηση διπλών θερμομονωτικών υαλοπινάκων και θερμομονωτικών πλαισίων / κουφωμάτων (συμπεριλαμβάνονται εξωτερικά καλύμματα, παντζούρια και ρολά) και τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος ή στην οροφή (δώμα ή στέγη).

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΚΑ θα δοθεί παράταση και για το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’οίκων που λήγει στις 31/3/2011 .

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer