Ο Γιωργάκης και η Ειρήνη, ξύπνησαν μαζί, αφού και αυτό το χειμώνα μοιράστηκαν τη φωλιά τους, αλλά από ό,τι φαίνεται θα παραμείνουν εκεί μέχρι να φτιάξει ο καιρός.
Ξυπνητούρια στον «Αρκτούρο»
Οικολογία
23/03/2011 | 06:15

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική Οργάνωση “Αρκτούρος”, οι 13 αρκούδες που φιλοξενούνται  στο Νυμφαίο της Φλώρινας, ξύπνησαν από τη χειμέριο ύπνο, στο χιονισμένο ακόμη καταφύγιο. Πρώτος, ο ζωηρός Μανώλης με την Μπάρμπαρα και την Τασούλα, να ακολουθούν. Οι δυο τελευταίες για πρώτη φορά φέτος έφτιαξαν τις φωλιές τους αρκετά κοντά η μια στην άλλη.

    Ο Γιωργάκης και η Ειρήνη, ξύπνησαν μαζί, αφού και αυτό το χειμώνα μοιράστηκαν τη φωλιά τους, αλλά από ό,τι φαίνεται θα παραμείνουν εκεί  μέχρι να φτιάξει ο καιρός. Οσον αφορά τον Κυριάκο, το χειμώνα που πέρασε επέλεξε να κοιμηθεί κοντά στον γηραιότερο Μήτσο, που ανέλαβε να του μάθει τα μυστικά της κατασκευής μιας καλής φωλιάς. Η Κατερίνα, η Βέσνα, ο Ντιούκ και ο Μίσα αποφάσισαν να κοιμηθούν μόνοι, ο καθένας στις φωλιές τους, και έχουν ήδη ξυπνήσει με μεγάλη όρεξη για φαγητό και για παιχνίδια.
    Ο Γιώργος, ο μαύρος αρκούδος, και ο Ανδρέας (46 ετών) -ο παγκοσμίως γηραιότερος αρκούδος σε καταφύγιο- είναι οι μόνοι που κοιμούνται ακόμα.

    Φέτος, ο χειμώνας ήταν σύντομος, αλλά δριμύς και κράτησε τις αρκούδες σε χειμέριο ύπνο περίπου 2 μήνες. “Αξιοσημείωτο είναι πως, ενώ όλα τα ζώα που πέφτουν σε χειμέριο ύπνο πρέπει κατά καιρούς να ξυπνήσουν για να αποβάλουν τα ούρα τους, η αρκούδα δεν χρειάζεται να κάνει κάτι τέτοιο, διότι διαθέτει έναν μοναδικό μηχανισμό ανακύκλωσης της ουρίας. Το άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι η αρκούδα γεννά κατά τη διάρκεια του ύπνου 1-3 μικρά που ζυγίζουν μόλις 200-300 γραμμάρια το καθένα”, επισημαίνει ο «Αρκτούρος».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer