Μετά την οριστική απόφαση που έλαβαν Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ΠΕΔΙΝ για τη δημιουργία δύο διαφορετικών Αναπτυξιακών που αναλαμβάνουν πλέον τα Ιόνια Νησιά εξολοκλήρου
Αναβαθμίζεται η ΣΑΖ, επεκτείνει τη δυναμική της και στην Κεφαλονιά
Κοινωνία
15/04/2016 | 18:29

Με νέα δυναμική διεκδικεί η ΣΑΖ τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα που ετοιμάζονται να τρέξουν το επόμενο διάστημα, μετά την οριστική απόφαση που έλαβαν Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ΠΕΔΙΝ για τη δημιουργία δύο διαφορετικών Αναπτυξιακών που αναλαμβάνουν πλέον τα Ιόνια Νησιά εξολοκλήρου.
Πιο συγκεκριμένα, η ΣΑΖ αναλαμβάνει πλέον να τρέχει τα προγράμματα που αφορούν το Νότιο Ιόνιο, δηλαδή τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, ενώ η ΑΝΙΟΝ, με έδρα την Κέρκυρα, αναλαμβάνει το Βόρειο Ιόνιο (Κέρκυρα και Λευκάδα).
Όπως είναι γνωστό οι Αναπτυξιακές Εταιρείες που λειτουργούν ως Ενδιάμεσοι Φορείς Υλοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, έχουν κλείσει στην Κεφαλονιά και τη Λευκάδα, κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων. Επομένως οι δύο εναπομείνασες αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος και των άλλων νησιών. Για να γίνει αυτό, τόσο η ΑΝΙΟΝ όσο και Η ΣΑΖ θα λάβουν από την ΠΙΝ την απαραίτητη στήριξη, κυρίως οικονομική, για να σταθούν στα πόδια τους και να ανταποκριθούν σωστά στο ρόλο τους και τις επιπλέον αρμοδιότητες. Τα προβλήματα άλλωστε που αντιμετωπίζουν και οι δύο, δεν άπτονται των λειτουργιών των δύο αυτών Εταιρειών, αλλά οφείλονται σε προβλήματα που προέκυψαν από διαδικασίες και χειρισμούς του παρελθόντος.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι δύο Αναπτυξιακές Εταιρείες δεν αναλαμβάνουν να διεκδικήσουν και να υλοποιήσουν μόνο τα προγράμματα LEADER αλλά και πολλά ακόμη ευρωπαϊκά προγράμματα που αναμένεται να τρέξουν τα επόμενα χρόνια. «Πρόκειται για πολύτιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και αυτό που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ίση συμμετοχή της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς στη διεκδίκηση αυτών των προγραμμάτων, από νησιά που πλέον δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν», εξηγεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας, που πήρε μέρος στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ στην Κέρκυρα, όπου συζητήθηκε το θέμα. «Η ΣΑΖ δεν θα αποτελεί πλέον μια απλή ζακυνθινή εταιρεία αλλά θα εξαπλωθεί και στην Κεφαλονιά, τρέχοντας προγράμματα και για τα δύο νησιά. Παράλληλα, οι δύο ανανεωμένες Αναπτυξιακές θα διεκδικούν πλέον προγράμματα από κοινού», εξηγεί ο κ. Τσίπηρας «Είναι πολύ σημαντική αυτή η εξέλιξη γιατί παλέψαμε να σωθεί και ανανεωθεί η ΣΑΖ και μπορεί να αντεπεξέλθει πλέον σε πολύ μεγαλύτερες ανάγκες από αυτές της Ζακύνθου», καταλήγει ο κ. Τσίπηρας.

Πηγή: imerazante.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer