Μια εναλλακτική πρόταση για πατάτες που θα αγαπήσουν όλοι
Γεμιστές πατάτες στο φούρνο
Μαγειρική
20/02/2015 | 19:11

Τo τέλειο συνοδευτικό σε ένα πλούσιο γεύμα, πεντανόστιμο, εύκολο και, αν και απλό, αρκετά εντυπωσιακό! Ξεχάστε για λίγο τις τηγανιτές πατάτες και τις πατάτες φούρνου και δοκιμάστε αυτό το υπέροχο σνακ.

Υλικά

  • 2 μεγάλες πατάτες (σε οβάλ σχήμα)
    1 κύβος λαχανικών για νοστιμιά
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
    1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
    Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C.
2. Κόψτε τις πατάτες στα 2. Βάλτε τις στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους. Αφού μαλακώσει, βγάλτε με ένα κουτάλι την ψίχα τους, αφήνοντας το ¼ της πατάτας γύρω από την πέτσα.
3. Σε ένα μικρό τηγάνι, βάζετε την ½ κουταλιά λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κύβο λαχανικών και το ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
4. Σε ένα μπολ, βάλτε την σάρκα της πατάτας, μαζί με το μείγμα από το τηγάνι και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύετε. Γεμίζετε με το μείγμα τις πατάτες.
5. Τις βάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.

Tip: Λίγο πριν τις σερβίρετε μπορείτε να τις πασπαλίσετε με τριμμένο κίτρινο τυρί. Αφήστε τες στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ