Αν βαρεθήκατε τις κλασικές κονσέρβες με τους ντολμάδες και την ταραμοσαλάτα, που μεταξύ μας πεντανόστιμα είναι κι αυτά, σας έχουμε μία υπέροχη εναλλακτική
Γιορτάστε την Καθαρά Δευτέρα με την πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα
Μαγειρική
21/02/2015 | 20:15

H Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από το ξεφάντωμα της Κυριακής και φυσικά το φαγοπότι θα πρέπει να γιορτάσουμε τα Κούλουμα, να πετάξουμε το χαρταετό και φυσικά να γευτούμε όλα αυτά τα υπέροχα νηστίσιμα εδέσματα τα οποία φυσικά δε στερούνται στο ελάχιστο γεύσης και απόλαυσης.

Αν  βαρεθήκατε τις κλασικές κονσέρβες με τους ντολμάδες και την ταραμοσαλάτα, που μεταξύ μας πεντανόστιμα είναι κι αυτά, σας έχουμε μία υπέροχη εναλλακτική, την οποία θα φτιάξετε με τα χεράκια σας και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε. Τι καλύτερο από το να συνδυάσετε την αγαπημένη σας μακαρονάδα με πεντανόστιμες και νηστίσιμες γαρίδες;

Εδώ λοιπόν, σας έχουμε μία υπέροχη συνταγή, εύκολη και γρήγορη, ώστε να γίνετε εσείς η οικοδέσποινα της ημέρας και όλοι να μιλούν για το υπέροχο φαγητό σας!

Χρειαζόμαστε:

1 πακέτο μακαρόνια
½ κιλό γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
2 ντοματάκια
1 με 2 κρεμμύδια ξερά
λάδι, ξύδι,
αλάτι, πιπέρι,
μαϊντανό
σκόρδο

Φτιάχνουμε την γαριδομακαρονάδα μας

Βράζουμε τις γαρίδες για περίπου 20 λεπτά και ξαφρίζουμε με μία τρυπητή κουτάλα. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο, και το νερό τους το σουρώνουμε ώστε, μέρος του να το χρησιμοποιήσουμε για τη σάλτσα και το υπόλοιπο για τα μακαρόνια.

Για τη σάλτσα:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και είτε το τσιγαρίζουμε είτε το μαραίνουμε στο ζωμό από τις γαρίδες.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, λίγο λάδι, το σκόρδο (προαιρετικά) λίγο ακόμα από το ζωμό και αλάτι, πιπέρι, ξύδι και μαϊντανό.

Αφήνουμε να σιγοβράζει και στο τελευταίο πεντάλεπτο ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα στη σάλτσα και τις γυρίζουμε διακριτικά να πάρουν σάλτσα από όλες τις μεριές.

Το ζουμί από τις γαρίδες το βάζουμε πάλι να βράσει και ρίχνουμε τα μακαρόνια κατά τα γνωστά.

Αν θέλουμε τα μακαρόνια μας να απορροφήσουν όλη τη σάλτσα με το που θα τα σουρώσουμε τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
Μπορείτε να σερβίρετε με παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer