Όλο και κάποιοι θα βλέπουν στην κουζίνα τους, ότι απέμεινε από τη βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς
Τρουφάκια από βασιλόπιτα που περίσσεψε
Μαγειρική
07/01/2015 | 16:29

Όλο και κάποιοι θα βλέπουν στην κουζίνα τους, ότι απέμεινε από τη βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς.
Μην την πετάξετε. Μετατρέψτε την σε χρόνο “dt” σε ωραιότατα τρουφάκια.

Υλικά:

500 γρ. βασιλόπιτα σε τρίμματα
1 κουβερτούρα 125 γρ.
130 γρ. κρέμα γάλακτος
Λίγο κονιάκ
Καρύδι ψιλοκομμένο στο multi
Άχνη ζάχαρη
Τρούφα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.

Σε κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου γίνει λεία η σοκολάτα.

Περιχύνουμε τα τρίμματα της βασιλόπιτας με τη σοκολάτα και προσθέτουμε και το κονιάκ.

Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Έτσι, θα πλάθεται πιο εύκολα και δεν θα κολλάει στα χέρια.

Κατόπιν, πλάθουμε σε μπαλάκια, και τα περνάμε είτε από το τριμμένο καρύδι, είτε ζάχαρη άχνη, τρούφα, κακάο ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας σας.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ