Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Σήμερα φτιάχνουμε “μπουρμπουρέλια”
Μαγειρική
21/11/2015 | 08:47

Κεφαλλονίτικο φαγητό, γνωστό στην αρχαιότητα ως «πανσπερμία», που αποτελείται δηλαδή από σπόρους όλων των ειδών. Τότε το αφιέρωναν στη θεά Δήμητρα και σήμερα το αφιερώνουμε στην Παναγιά των Εισοδίων, που οι αγρότες τη λένε και Μεσοσπορίτισσα. Το φαγητό είναι πολύ χορταστικό και υγιεινό.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια του καφέ φασόλια
  • 2 φλιτζάνια του καφέ φακές
  • 2 φλιτζάνια του καφέ ρεβίθια
  • 2 φλιτζάνια του καφέ μπιζέλια
  • 2 φλιτζάνια του καφέ σιτάρι
  • 2 φλιτζάνια του καφέ καλαμπόκι
  • 2 φλιτζάνια του καφέ κουκιά
  • 2 φλιτζάνια του καφέ μαυρομάτικα φασόλια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε από το βράδυ σε αρκετό νερό τα φασόλια, τα ρεβίθια, το στάρι και τα κουκιά. Την επόμενη μέρα ζεσταίνουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε όλα τα όσπρια μαζί και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 1/2 ώρα. Μόλις βράσουν τα αλατίζουμε, σερβίρουμε με λίγο φρέσκο πιπεράκι και αν θέλουμε ραντίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο. όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και χυμό από λεμόνι.

Το φαγητό μας συνδυάζεται τέλεια με λακέρδα και του πάει η ρακή και το μπρούσκο το κρασί!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ