Θέλει μόνο λίγα λεπτά για να γίνει και είναι καλύτερο από το παραδοσιακό κέικ
Κέικ στο τηγάνι
Μαγειρική
19/11/2015 | 11:21

Θέλει μόνο λίγα λεπτά για να γίνει και είναι καλύτερο από το παραδοσιακό κέικ.

Υλικά συνταγής:

  2 φρέσκα αυγά

  2/3 του φλυτζανιού γάλα φρέσκο

  2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

  ½ κουταλάκι αλάτι

  ½ κουταλάκι βανίλια

  ½ φλυτζάνι αλεύρι

  1 κουτάλι σούπας βούτυρο

  Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ τηγανιού με ξύσμα λεμονιού, φρέσκα μούρα, ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με αυγοδάρτη, πολύ καλά, για 2 λεπτά τουλάχιστον, ώσπου να γίνουν αφράτα
  2. Προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια και ανακατέψτε ελαφρά ώσπου να πετύχετε ένα όμορφο και ομοιογενές μείγμα
  3. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και πάλι και αφήστε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά
  4. Βάλτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι κάπως βαθύ
  5. Μην μαυρίσει!
  6. Ρίξτε το μείγμα, όλο όπως είναι, μην το φοβάστε, δεν είναι χοντρό
  7. Θέλει 7 λεπτά από κάθε μεριά
  8. Γυρίστε το από την άλλη, πρέπει το κέικ να είναι καλοψημένο και έντονα χρυσό
  9. Σερβίρεται σε μεγάλη πιατέλα, βάλτε ό,τι έχετε επιλέξει για να ομορφύνει και καταναλώστε όσο πιο απολαυστικά μπορείτε
  10. Το ιδιότυπο αυτό κέικ ταιριάζει για πρωινό, αλλά και για απογευματινό, με τσάι!
  11. Δοκιμάστε να βάλετε στο μείγμα, πριν το ψήσετε, κομματάκια μήλου. Θα σας ανεβάσει πολύ ποιοτικά το κέικ.
  12. Επίσης, δοκιμάστε να βάλετε πάνω από το κέικ σας μπόλικη κανέλα, αν δεν έχετε φρούτα ή άλλο τι.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ