Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος φάνηκε να αιφνιδιάζεται όταν ρωτήθηκε τι σημαίνει πρακτικά η αλλαγή του συντελεστή επιτάχυνσης από 0,36 σε 0, 50.
Αιφνιδιάστηκε ο Θόδωρος στη συνέντευξη του ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
01/02/2014 | 16:06

Με την παρουσία του Βουλευτή Κερκύρας Στέφανου Σαμοΐλη, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Central café – restaurant στο Αργοστόλι.
Ο Θεόδωρος ο Γαλιατσάτος έκανε την σχετική εισαγωγή, αναφέροντας ως θέμα της συνέντευξης τον μεγάλο σεισμό της περασμένης Κυριακής, που προκάλεσε πολλά προβλήματα στο νησί, απέδειξε όμως συγχρόνως ότι το δομικό περιβάλλον της Κεφαλονιάς άντεξε.
Μίλησε επίσης για την αντισεισμική κουλτούρα του νησιού, το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, τα διάφορα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και την μακρά πορεία που χρειάζονται αυτά για να λυθούν.
Τόνισε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει τις δώδεκα προτάσεις του για το σεισμό και χαρακτήρισε ως κυρίαρχο ζήτημα την κρατική αρωγή προς τους σεισμόπληκτους Κεφαλλονίτες εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι πλέον διαπιστωμένη η κρατική ευθύνη στο ζήτημα της επιτάχυνσης του σεισμού, η οποία ξεπέρασε τις θεσμοθετημένες προδιαγραφές (από 0, 36 σε 0,50).
Ο Στέφανος Σαμοΐλης αναφέρθηκε στην αντοχή των κτιρίων της Κεφαλονιάς και σχολίασε ότι το νησί μας έπρεπε να κηρυχθεί σεισμόπληκτο. Παράλληλα, μίλησε για το νοσοκομείο Ληξουρίου, ενώ κάλεσε την Πολιτεία να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της και να αφήσει κατά μέρος το επικοινωνιακό παιχνίδι.
Αμέσως μετά η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που την χαρακτήρισαν απούσα από τις δύσκολες στιγμές των Κεφαλλονιτών τις προηγούμενες ημέρες, ενώ συμπλήρωσε ότι στόχος της δεν είναι να αυτοπροβάλλεται. Επιπρόσθετα, είπε ότι θα κάνει κριτική όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών και προς το παρόν παρακολουθεί το πώς λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός στο ζήτημα της αποκατάστασης των καταστροφών στο νησί μας.
Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος φάνηκε να αιφνιδιάζεται όταν ρωτήθηκε τι σημαίνει πρακτικά η αλλαγή του συντελεστή επιτάχυνσης από 0,36 σε 0, 50. Μάλιστα, δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση, επικεντρώθηκε απλώς στις ευθύνες που έχει ο κρατικός μηχανισμός για το θέμα.  Για το ίδιο ερώτημα τοποθετήθηκε και η Βουλευτής του νομού, χαρακτηρίζοντας πολύ εύστοχο το ερώτημα και προσθέτοντας πως με αφορμή κάτι τέτοιο η Κεφαλονιά μπορεί να γίνει πεδίο έρευνας και μελέτης το επόμενο διάστημα. Άλλωστε αυτό είναι που ζήτησε και η ίδια από τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο νησί.

synenteyksi-syriza31-01-14b synenteyksi-syriza31-01-14c synenteyksi-syriza31-01-14d

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer