Ο 7ος Βαλλιάνειος δρόμος ολοκληρώθηκε, αφήνοντας σε όλους μια γλυκιά γεύση, αλλά και μεγάλη χαρά για την επιτυχία συνολικά της διοργάνωσης.
7ος Βαλλιάνειος: Ένα αθλητικό πανηγύρι για όλους με ρεκόρ συμμετοχής!
Αθλητισμός
27/03/2017 | 06:00

Της Γιάννας Κουλουμπή

Με την συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προηγούμενο και πολλά δρώμενα πραγματοποιήθηκε χθες, στο χώρο του λιμενοβραχίονα Αργοστολίου, ο 7ος Βαλλιάνειος αγώνας δρόμου.

Φέτος, λόγω των έργων στο κέντρο του Αργοστολίου, η διαδρομή διαφοροποιήθηκε λίγο και έτσι η εκκίνηση δόθηκε από την είσοδο του κτιρίου της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Κεφαλλονιάς. Από εκεί οι δρομείς κατευθύνθηκαν προ τις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ και από τον δρόμο του Γ. Φωκά οδηγήθηκαν στην γνωστή διαδρομή προς το Φανάρι. Στη συνέχεια, με αναστροφή στο ύψος του εστιατορίου OSCAR επέστρεψαν πίσω.

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος οι διοργανωτές είχαν τη χαρά να υποδεχτούν μεγάλους αθλητές, όπως η Ζακυνθινή μαραθωνοδρόμος Μάγδα Γαζέα, η οποία, με χρόνο 38.20 τερμάτισε τρίτη συνολικά, πίσω από δύο ακόμη μεγάλους αθλητές, τον δικό μας Γεράσιμο Γρίβα (37.19) και τον Δημήτρη Μανίκα (38.04) από τα Τρίκαλα. Ο τελευταίος μάλιστα δήλωσε εντυπωσιασμένος από το νησί, ενώ η Μάγδα η Γαζέα σχολίασε πως αν και έχει πάει σε πολλά μέρη να τρέξει, πουθενά όμως δεν γνώρισε τέτοια αποδοχή και τόση ζεστασιά από τον κόσμο. 

Ο κόσμος αγκάλιασε για άλλη μια χρονιά τον Βαλλιάνειο δρόμο, αλλά φέτος αυτό έγινε με περισσότερη θέρμη, αφού 330 ήταν συνολικά οι συμμετοχές των δρομέων, με τους διοργανωτές από τη μια πλευρά να μην κρύβουν τη χαρά τους κι από την άλλη να αγχώνονται, ώστε να μη φύγει κανείς παραπονεμένος. Εξάλλου, τα νούμερα έφταναν για 320 άτομα και οι υπόλοιποι έτρεξαν χωρίς αριθμό. Σε αυτά τα άτομα βέβαια, πρέπει να προσθέσουμε κι εκείνους που απλώς συμμετείχαν για να κάνουν τον περίπατό τους, αλλά και πολλά μικρά παιδιά.

Στο τελευταίο πρέπει αν εστιάσουμε ιδιαίτερα, αφού δεν ήταν μόνο αρκετά τα παιδιά που έτρεξαν στις μικρές διαδρομές των 50, 100 και 200 μέτρων, αλλά κι εκείνα (κάτω των 15 ετών) που θέλησαν να τρέξουν τη μεγάλη διαδρομή των 10 ΚΜ. Το γεγονός από μόνο του είναι σημαντικό και δείχνει ότι οι γονείς και τα ίδια τα παιδιά επιλέγουν το αθλητισμό στη ζωή τους. Μπράβο τους! 

Κατά τ΄ άλλα, να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε στις παράλληλες δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο υπαίθριο θεατράκι του μπαστουνιού. Επίδειξη Muay Thai από την Α.Σ. Muay Thai Ενέργεια, παραδοσιακοί χοροί από τον σύλλογο “Ο Μπάλος”, χορευτικό πρόγραμμα από μαθητές και μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου και χορευτικό από την Χαρά Μεταξά. Σε αυτά πρέπει να συμπληρώσουμε φυσικά και τον αγώνα strongman που περιελάμβανε τρέξιμο με δοχεία με νερό για άνδρες και γυναίκες και κυριολεκτικά έκλεψε τις εντυπώσεις.

Κάπως έτσι, ο 7ος Βαλλιάνειος δρόμος ολοκληρώθηκε, αφήνοντας σε όλους μια γλυκιά γεύση, αλλά και μεγάλη χαρά για την επιτυχία συνολικά της διοργάνωσης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer